Държавната дума (долната камара на руския парламент) одобри на трето

...
Държавната дума (долната камара на руския парламент) одобри на трето
Коментари Харесай

Руските депутати забраниха със закон пропагандата, свързана с ЛГБТ

Държавната дума (долната камара на съветския парламент) утвърди на трето и последно четене законопроект за възбрана на пропагандата, обвързвана с гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ), предадоха ТАСС и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Новото законодателство не разрешава пропагандата на нетрадиционни полови връзки, педофилия и разпространяването на информация за ЛГБТ общността в средствата за всеобщо осведомление, интернет, реклами, литература и кино. То също по този начин включва възбрана за апели за промяна на пола измежду младежите, отправени в медиите, интернет, книги, аудиовизуални услуги, реклами и кино.

Законопроектът планува въвеждане на механизъм за ограничение на достъпа на деца до свързани с ЛГБТ информации, предоставяни чрез разнообразни платени услуги. Той включва условие при прилагане на тези платени услуги за въвеждане на код или осъществяване на друго деяние за удостоверение на възрастта на потребителя.

Съгласно новото законодателство всяко деяние или събитие, обсъждано като опит за поощряване на хомосексуалност, в това число в интернет, филми, книги, реклами или в публичното пространство, може да докара до налагане на сурова финансова глоба. Предвиждат се санкции до 400 000 рубли (6600 долара) за физически лица и до 5 милиона рубли (82 100 долара) за юридически лица. Чужденците могат да бъдат осъдени с 15 дни арест и следващо изпъждане от Русия.

Авторите на законопроекта, включващи близо 400 депутати, упорстват, че той пази морала и е в полза на руснаците. Правозащитници обаче настояват, че законодателството е опит за дискриминация против общността на ЛГБТ.

За да влезе в действие, законопроектът би трябвало да бъде прегледан в Съвета на федерацията (горната камара на парламента) и да бъде подписан от президента Владимир Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР