Държавната Българска банка за развитие (ББР) е купила исторически имот

...
Държавната Българска банка за развитие (ББР) е купила исторически имот
Коментари Харесай

Държавната банка за развитие купи имот за рекордните над 3000 евро/кв.м

Държавната Българска банка за развиване (ББР) е купила исторически парцел в центъра на София за рекордните над 3000 евро/кв.м. Тя е придобила централата на " БНП Париба " на бул. " Цар Освободител " 2 в договорка за 11 млн. евро при започване на декември. Това излиза наяве от информация в Имотния указател без да е посочено дали цената е с Данък добавена стойност, заяви " Капитал ".

За съпоставяне в края на ноември някогашната централа на ДЗИ на бул. " Цар Освободител " 6 също смени собствеността си против 10.85 млн. евро , което е към 866 евро/кв.м без Данък добавена стойност . Продавач на парцела бе " Сердика пропъртис " АДСИЦ с главен акционер Весела Кюлева, а покупател " Мавели " - компания на притежателя на " Хидрострой " Велико Желев.

Двете постройките се намират в историческия център на София - отдясно и отляво на " Гранд хотел България " в архитектурен отбор разгласен за монумент на културата.

Новата облага на ББР

ББР е платила за постройката, прилежаща на централата ѝ на ул. " Дякон Игнатий " 1, сумата от 21 514 130 лв. (11 млн. евро). От информацията в Имотния указател не излиза наяве дали цената е със или без Данък добавена стойност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР