Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, след като

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, след като
Коментари Харесай

Ужасяваща агресия в училище! Класен замахва срещу ученичка и заявява: Свиквай с улицата!

Държавната организация за протекция на детето се самосезира, откакто в ефира на bTV майка на осмокласничка описа за систематична експанзия и принуждение в учебно заведение във Велико Търново.

„ Още от началото на образователната година октомври започнаха такива прояви на експанзия. След това зачестиха. Това наложи прекъсване на щерка ми от учебно заведение и прекосяване на отдалечено образование у дома. След това при започване на втория период тя сама пожела да се върне още веднъж на учебно заведение, само че тези неща продължиха. Аз съм алармирала класния началник в персонални срещи с него в училището“, описа майката Теодора Иванова.

Тя акцентира, че й е било отговаряно, че щерка й не е удряна, а единствено е замахвано против нея. „ Казаха ми да нямам доверие постоянно на това, което споделя щерка ми. Класният началник ме увери, че щерка ми не е ударена и, че тя си измисля. Това бяха неговите отговори като в един от случаите, щерка ми имаше повреди на персонална движимост. Тогава класният ми сподели, че това са материални неща и, че би трябвало да привиква с улицата, както и че това е улицата“, прибавя Иванова.

От учебното заведение са съобщили, че стартират следствие по случая.

„ Няма нито едно документално недоволство от родителя, няма наложено наказване на детето. Моля да оставим институциите да си свършат работата. Всеки може да си твърди всичко. В присъствените дни няма визити на майката в учебно заведение. Имайте поради, че и в учебното заведение има видеокамери “, сподели Павлин Витанов, шеф на ПХГ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Велико Търново.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР