Държавната агенция за закрила на детето е партньор на Националната

...
Държавната агенция за закрила на детето е партньор на Националната
Коментари Харесай

ДАЗД е партньор на Националната спортна академия в инициативата „Студенти за безопасност на пътя“

Държавната организация за протекция на детето е сътрудник на Националната спортна академия в събитието „ Студенти за сигурност на пътя “, което ще се организира на 19 април 2023 година, от 10 ч., в кампуса на НСА.

Инициативата е на студенти от специалността „ Автомобилен и мотоциклетен спорт “ и е ориентирана към младежите на България с апел за отговорно шофиране. Статистиката демонстрира, че най-честата причина за гибел на хора на възраст сред 18 и 25 години са точно пътните произшествия.



Програмата включва демонстрации и симулации, с които в следена среда ще бъдат показани сериозни обстановки на пътя. Участниците в събитието ще имат опцията да преживеят в специфични симулатори разнообразни типове пътни произшествия като преден удар, катурване на автомобил през таван и други Целта е младежите да се убедят в смисъла на защитните колани.

По време на събитието експерти на Български червен кръст ще покажат по какъв начин се оказва първа помощ на потърпевши в злополука. Екип на Пожарна сигурност ще показва образно по какъв начин се разрязва автомобил след тежко произшествие за оптимално бърз достъп до потърпевшите в него.

Държавната организация за протекция на детето провежда и поддържа годишно събития и начинания, свързани с сигурността на децата и младежите на пътя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР