Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) със съдействието на

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) със съдействието на
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето прибра от Украйна изоставено българче

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) със съдействието на Министерството на външните работи и Агенцията за обществено подкрепяне провежда прибирането в страната ни на дете на година и половина, български жител. Това оповестиха от пресцентъра на ДАЗД. 

Детето e изоставено от биологичните си родители в Украйна незабавно след раждането, като те са показали нотариално заверено единодушие да бъде обещано за осиновяване.

То ще бъде настанено в подобаваща обществена услуга . ДАЗД е известена за случая от посолството на България в Украйна. Информацията е, че органът за наставничество и протекция в град Киев не може да предприеме ограничения и да поставя грижи за детето. В изискванията на война в страната не може да се подсигурява неговата сигурност.

„ Изключително съм щастлива и признателна на всички институции и сътрудници от неправителствения бранш, че с общи старания едно дете, български жител е върнато в страната, с цел да получи нужните грижи в подкрепяща и предпазена среда. За ДАЗД от първостепенно значение е да подсигурява сигурност и опция за развиване и развъждане на всяко българско дете, без значение къде се намира “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД, която посрещна детето и съпътстващите го обществен служащ и здравна сестра на Летище София. 

През октомври ДАЗД организира връщането в България на 10-годишно дете , български жител, оставено без аставник в Кипър . Миналата седмица три деца, оповестени за търсене в Шенгенската осведомителна система, бяха върнати в Германия, като в интервенцията са взели участие чиновници на ДАЗД. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР