Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София

...
Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София
Коментари Харесай

Задържаха шефката на Агенция Митници и заместникa ѝ при спецакция на ДАНС?

Държавната организация Национална сигурност организира интервенция на територията на София и страната, потвърдиха от ДАНС за Българска национална телевизия.

Според наши източници, са арестувани шефът на Агенция " Митници " Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която разполагаме, преди да постъпи на работа в Агенция " Митници " при започване на март, Маринов е бил чиновник на ДАНС. Банкова също е някогашен чиновник на ДАНС.

Според чиновници на Агенция " Митници " другият заместител на Банкова - Георги Александров е на работното си място.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито удостоверяват, нито отхвърлят това. Пред организацията сега има засилено полицейско наличие.

Според източници на Българска национална телевизия от вкъщи на Петя Банкова в кв. " Сухата река " е конфискуван контракт за заем на брачна половинка ѝ на стойност 12 хиляди лв., научи ПСН. В момента се прави претършуване в дома на заместител - шефа на Агенция Митници Людмил Маринов, научи Българска национална телевизия.

Очаква се от кабинета ѝ в Агенцията, Банкова да бъде отведена в постройката КПКОНИ, където да бъде разпитана.

Според информацията, с която разполага Българска национална телевизия, интервенцията на ДАНС е обвързвана с раследване на посочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите възможни връзки, посредством които е реализирана контрабанда. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е някогашен митничар.

Освен в София, интервенцията на ДАНС е в ход и в Хасково, съгласно неофициалната информация, с която Българска национална телевизия разполага.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР