Държавите, разполагащи с коронавирусна ваксина, трябва да я споделят с

...
Държавите, разполагащи с коронавирусна ваксина, трябва да я споделят с
Коментари Харесай

СЗО предложи страните с ваксини срещу COVID-19 да ги споделят с останалите

Държавите, разполагащи с коронавирусна ваксина, би трябвало да я споделят с други, с цел да може бързо да се реализира необятно публикувана имунизация на здравните служащи.
Това съобщи във вторник в Женева генералният шеф на Тедрос Гебрейесус, представен от TACC.
 Накъде поемат новите 17 550 дози от имунизацията Pfizer/BioNTech? Накъде поемат новите 17 550 дози от имунизацията Pfizer/BioNTech?
Нови 17 550 дози на имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech дойдоха през днешния ден. Това е шестата поредна доставка от този производител,...
По време на среща на участници в интернационалното партньорство ACT-Accelerator, ориентирано към разширение на достъпа до диагностика и лекуване на COVID-19, той обърна внимание на " възходящото разцепление на интернационалното съдействие и възходящото неравноправие " в тази област. Гебрейесус напомни апела на СЗО да се даде приоритет на имунизирането на медицински служащи против ковид по целия свят през първите 100 дни на 2021 година " Остават ни 60 дни. Призоваваме страните да поддържат световното потребление на ваксини, да ги споделят и подаряват, вместо да имунизират популации с невисок риск от заразяване с ковид ", сподели ръководителят на СЗО.
„ Повече от 90% от страните, които сега ползват ваксини, са богати страни “, сподели генералният шеф и добави, че три четвърти от 130-те милиона имунизации против ковид, направени досега в света, са единствено в 10 страни. В същото време съвсем 130 страни с население от 2,5 милиарда души към момента не са получили нито една ваксина. Докато пандемията не бъде победена на всички места, тя няма да бъде победена на никое място, предизвести ръководителят на СЗО. Според него " колкото по-дълго циркулира вирусът COVID-19, толкоз повече той ще може да мутира, което евентуално ще направи по-малко ефикасни настоящите проби, лекувания и ваксини ". 
Гебрейесус приветства присъединението на Съединени американски щати към партньорството ACT-Accelerator. Той напомни, че тази стратегия се нуждае от повече от 27 милиарда $ финансиране през 2021 година, а интернационалният механизъм COVAX се нуждае от „ задоволително количество ваксини “. Главният изпълнителен шеф прикани всички страни да " съблюдават контракти с COVAX, а не да се състезават с тях ". Той изясни, че „ някои страни не престават да подписват двустранни съглашения (за доставка на ваксини), до момента в който други нямат нищо “.

 Какво би трябвало да знаем за автоимунните болести и Коронавирус имунизациите Какво би трябвало да знаем за автоимунните болести и Коронавирус имунизациите
Автоимунните възпалителни болести (АИЗ) съставляват хетерогенна група от над осемдесет възпалителни разстройства с имунен отговор...
Международното партньорство, наречено ACT-Accelerator, бе публично стартирано на 24 април 2020 година от СЗО, Европейския съюз, Франция и филантропите Бил и Мелинда Гейтс. Както е обяснено в СЗО, тази самодейност съставлява „ световно партньорство и съдействие за ускорение на създаването, производството и потреблението на безвредни и ефикасни технологии за профилактика, диагностика и лекуване на COVID-19 “.
СЗО също по този начин отдава огромно значение на механизма COVAX, който включва 190 страни и стопански системи. Според изискванията на програмата страните с високи приходи заплащат за ваксини за по-малко богатите страни. Според проектите, в границите на механизма, до края на 2021 година 2 милиарда дози ваксина би трябвало да бъдат създадени и отмерено разпределени по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР