Държавите от Европейския съюз ще обмислят нови санкции срещу Москва

...
Държавите от Европейския съюз ще обмислят нови санкции срещу Москва
Коментари Харесай

ЕС обмисля нови санкции срещу Русия след смъртта на Навални

Държавите от Европейския съюз ще обмислят нови наказания против Москва след гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални , съобщи Ройтерс.

„ Трябва да изпратим обръщение за поддръжка към съветската съпротива. И на политическия, и на военния фронт би трябвало да продължим да поддържаме Украйна и съветските жители, които желаят да живеят свободно “, акцентира Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

Всичко за гибелта и последвалите реакции четете в този онлайн репортаж

Германия разгласи, че ще предложи нови наказания против Русия. Предполага се, че в листата ще бъдат включени и чиновници на затвори, свързани със гибелта на Навални.

Според източник от New Europe тялото му първо е било откарано в Лабитнанги, само че вечерта на 16 февруари е трансферирано в болница в Салехард

„ Видяхме бруталната мощ, с която съветският президент репресира личните си жители, които излизат на улиците, с цел да показват за независимост или пишат за това във вестниците. Ще предложим нови наказания в светлината на гибелта на Алексей Навални “, сподели външният министър на Германия Аналена Бербок.

Тя непосредствено упреква Путин за убийството на брачна половинка си

Унгария към момента не е подкрепила нови наказания против Москва, които бяха препоръчани преди гибелта на Навални. Те ще замразят активите на близо 200 компании и физически лица, в това число и отвън Русия, които са считани за забъркани във войната или в заобикаляне на към този момент съществуващи търговски ограничавания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР