Държавите от Европейския съюз се договориха днес да бъдат наложени

...
Държавите от Европейския съюз се договориха днес да бъдат наложени
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на венецуелски длъжностни лица и на режима в Никарагуа

Държавите от Европейския съюз се договориха през днешния ден да бъдат наложени наказания на 7 венецуелски държавни чиновници, упрекнати в " изтезания ", заяви дипломатически източник за Франс прес. Това решение, взето от посланиците на 28-те членки на общността, би трябвало да бъде публично доказано от Съвета на министрите.
 
Така общият брой на високопоставените венецуелски чиновници със възбрана за приемане на визи и замразени активи, стана 25. Посланиците се оповестиха в интерес на глобите против чиновници от службите за сигурност и тайните служби поради случаи на " изтезания и други нарушавания на човешки права ", обясниха през вчерашния ден дипломатически източници.
 
Венецуела стана първата страна от Латинска Америка, глобена от Европейски Съюз през 2017 година Освен оръжейното ембарго, Европейски Съюз наложи през 2018 година и наказания на 18 физически лица. През юли испанският министър на външните работи Жозеп Борел изиска Европейски Съюз да " глоби " високопоставени длъжностни лица за хипотетични изтезания, осъществени против арестувания боец Рафаел Акоста, който умря в болница.
 
Противниците на държавното управление в Каракас считат, че Европейски Съюз би трябвало да усили натиска върху президента Николас Мадуро, чиито активи бяха замразени от Вашингтон. Докато беше на посещаване в Брюксел този месец, специфичният представител на Съединени американски щати за Венецуела Елиът Ейбрамс прикани Европейски Съюз да накаже повече венецуелски чиновници и разкритикува тактиката му.
 
Държавите от Европейски Съюз дадоха през днешния ден зелена светлина и за одобряването на наказания против режима в Никарагуа, в отговор на репресиите против гражданското общество и утежняването положението на върховенството на закона, съобщи дипломатически източник. Предстои глобите да бъдат утвърдени от Съвета на министрите. Наказателните ограничения не включват наказания против физически лица.-->
 
От 2006 година Никарагуа е ръководена от някогашния партизанин сандинист Даниел Ортега. От април 2018 година страната е в дълбока политическа рецесия. Първият митинг против промяна в общественото обезпечаване прерасна в демонстрации с искане за оставка на президента, упрекнат в определяне на тирания от корумпирани и свързани между тях лица, и за предварителни избори.
 
Репресиите и политическото принуждение в Никарагуа лишиха живота на повече от 325 души, а 2000 бяха ранени, множеството последователи на опозицията, съгласно правозащитни организации. Над 500 опозиционери бяха хвърлени в пандиза, а десетки хиляди никарагуанци отпътуваха в заточение. Санкциите са " инструмент за оказване на напън " за " продължение на националния разговор " в страната, изясни дипломатически източник при започване на септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР