Държавите от ЕС обединяват сили, за да извършат проверка кое

...
Държавите от ЕС обединяват сили, за да извършат проверка кое
Коментари Харесай

ЕС проверява кое запорирано руско имущество може да се използва за възстановяването на Украйна

Държавите от Европейски Съюз сплотяват сили, с цел да извършат инспекция кое запорирано по силата на европейските наказания съветско имущество може да бъде употребявано за възобновяване на Украйна, заяви Европейската комисия.

Отбелязва се, че до момента е натрапен запор на имуществото в Европейски Съюз на съветски олигарси за 10 милиарда евро и са предотвратени парични преводи за 196 милиарда евро. Предвижда се взаимната работа на европейските служби да бъде управлявана от еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс.

Службите ще ревизират кои от жителите на Русия и Беларус, наранени от глобите, попадат в описи на причинители на данъчни нарушавания и закононарушения. Ще бъдат осъществени спомагателни данъчни инспекции и ще бъдат потърсени данни за опити за заобикаляне на глобите. Проверките ще бъдат осъществени в съдействие с страни отвън Европейски Съюз.

В случаите, при които има законово съображение, имуществото ще бъде отнемано, отбелязва комисията. Наскоро Европейска комисия посочи, че не във всички страни от Европейски Съюз отнемането на такова имущество е позволено от закона, в случай че е благосъстоятелност на жител или сдружение, против които няма наказателно гонене.

Комисията през днешния ден заяви, че обезпечава 7,25 милиона евро за активността на Международния углавен съд. Средствата ще послужат за следствието на осъществените закононарушения в хода на войната в Украйна, в което към този момент вземат участие 13 страни от Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР