Държавите-членки на ЕС ще продължат да работят и днес, 29

...
Държавите-членки на ЕС ще продължат да работят и днес, 29
Коментари Харесай

ЕС продължава с разговорите за кои трети страни да отвори границите си от юли

Държавите-членки на Европейски Съюз ще продължат да работят и през днешния ден, 29 юни, по листата на страните, за които границите на Общността могат да бъдат отворени още веднъж за пътешестване до и от началото на юли, оповестиха от Брюксел, съобщи БГНЕС.
От петък насам, европейските служители безуспешно при закрити врата се опитваха да решат жителите на кои страни да бъдат допускани на територията на Общността и по какви критерии. Според представител на Европейска комисия, окончателният лист на страните не е бил координиран през миналата седмица. В същото време Европейската комисия акцентира, че държавите-членки би трябвало да се спогодят между тях за листата на страните на база на рекомендациите на Европейски Съюз, оповестени още преди средата на юни.
Един от критериите за отваряне на границите е броят на случаите на COVID-19 да не надвишава 16 на 100 000 души население за минимум две седмици в страната, за която Европейски Съюз желае да отвори границите си.
Предварителните описи на страните, които бяха оповестени по-рано от някои медии, не включват Русия, Съединени американски щати и Бразилия. Politico Europe разгласява през уикенда лист от 19 страни, измежду които Алжир, Андора, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Монако, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сан Марино, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Ватикана и Китай.
Днес, 29 юни, държавите-членки на Европейски Съюз ще би трябвало да показват писмени отчети, след което решението би трябвало да бъде взето с квалифицирано болшинство.
Окончателното решение за отварянето на границите се взема от страните от Европейски Съюз независимо, само че Европейската комисия неведнъж се застъпва за съгласуван метод по този въпрос.
Гърция по-рано разгласи премахването на рестриктивните мерки за пътешестване за поданици на няколко страни отвън Европейския съюз, считано от 15 юни.
Още: " Под 100 случая на ковид за деня в България, с по-малко проби плюс картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР