Държавен фонд Земеделие“ преведе втори транш в размер на 9

...
Държавен фонд Земеделие“ преведе втори транш в размер на 9
Коментари Харесай

9 млн. лева по сметките на фермерите

Държавен фонд „ Земеделие “ преведе втори транш в размер на 9 217 841 лв. на 9 429 аграрни стопани по „ Схемата за държавна помощ за отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане “. Средствата съставляват остатъка от самостоятелния размер на държавната помощ за всички аграрни стопани по схемата. В края на 2018 година на същия брой аграрни стопани бяха преведени близо 73 000 000 лева, представляващи 88,77% от утвърждения размер на държавната помощ.

Държавната помощ се дава на аграрни производители в секторите „ Растениевъдство “ и „ Животновъдство “ под формата на понижение на акцизната ставка на газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане. Отстъпката за литър гориво е избрана в размер на 0,38 лв..

На подкрепяне подлежат аграрни стопани, които имат годно заявление за подкрепяне по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП) и схемите за обвързано подкрепяне за животни за годината, предхождаща годината на кандидатстване по схемата за държавна помощ. Фермерите, отглеждащи животни, които не попадат в обсега на схемите за обвързано подкрепяне, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР