Държавата трябва да разполага с достатъчно ликвидност. Във валутен борд

...
Държавата трябва да разполага с достатъчно ликвидност. Във валутен борд
Коментари Харесай

Горанов: Държавата трябва да разполага с достатъчно ликвидност

Държавата би трябвало да разполага с задоволително ликвидност. Във валутен ръб ние нямаме различен сюжет. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на дебата за актуализацията на бюджета за 2020 година, написа " 24 часа ".

Той увери, че увеличението на лимита на държавния дълг е необходим за фискален буфер при вероятно задълбочаване на рецесията и нито един лев няма да бъде изхарчен като спомагателен разход от бюджета, без това да бъде гласувано от Народното събрание.

" Моята роля, като член на държавното управление и като финансов министър, е да подсигурявам страната, че ще продължи да действа, без значение какъв брой време ще продължи тази рецесия. Ние сме във валутен ръб, ние не можем да разчитаме на обезценка. " съобщи финансовият министър.

Разчитам на вашата поддръжка, че това са първите ограничения, които дават отговор на част от поставените въпроси, и осъществят посредством смяна в бюджета първоналчалните ограничения, които бяха препоръчани от държавното управление, посочи Горанов.

Ако на следващия ден с лека ръка стопим стопим запасите си и нямаме гаранция, че в други ден ще можем бързо да ги възстановим, алтернативата каква е? Няма. Когато имаме задоволително ликвидност във фискалния запас, а поемането на дълг сега е една от дребното разновидности за осъществяване на фискални буфери в смисъл на ликвидност, дружно с вас можем да вземем всевъзможни решения. Ако нямаме сходни ликвидни буфери в сметката на страната в Българска народна банка, не можем да взимаме никакви решения, сподели още финансовият министър.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР