Държавата смята да създаде нова структура, която да надзирава безопасността

...
Държавата смята да създаде нова структура, която да надзирава безопасността
Коментари Харесай

Управляващите смятат да създадат нова структура, която да надзирава безопасността по пътищата

Държавата счита да сътвори нова конструкция, която да надзирава сигурността по пътищата. Идеята е била разисквана на среща при премиера.

В новото звено ще бъдат събрани всички служби, които дават отговор за пътната сигурност в Министерство на вътрешните работи, транспортното и районното министерство, както и в " Пътната организация ", изясни вицепремиерът Томислав Дончев:

" По този метод няма да има типичното, изключително в сериозна обстановка, делене на отговорностите. Сложният въпрос от всички ведомства кой е най-отговорен за нередностите и не дай Боже за случай. Логиката не е толкоз да изземе функционалности. КАТ си остава в Министерство на вътрешните работи. Основната функционалност е да упражнява мощен надзор във връзка с всички останали държавни служби по тематиката пътна сигурност и да ги управлява, да им предписва, с цел да могат по-добре да си правят работата ".

Тепърва ще се прецизират въпросите, свързани със структурата, състава и пълномощията на новото звено:

" Като част от водените диалози се разясняваше това, че то не трябва да е под шапката нагледно казано на настрана министерство. Трябва да е оптимално покрай Министерски съвет или непосредствено подчинено на министър-председателя, с цел да има задоволителна институционална мощност, с цел да може да разпорежда на министерствата. Това е конкретизирано все още. Детайлите и правната форма предстоят да бъдат конкретизирани в идващите седмици ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР