Държавата ще отпусне над 163 млн. лв., за да финансира

...
Държавата ще отпусне над 163 млн. лв., за да финансира
Коментари Харесай

Модернизират спешната помощ за 163 млн. лева

Държавата ще отпусне над 163 млн. лева, с цел да финансира развиването на незабавната здравна помощ. Средствата са по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година

Общо 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ в цялата страна ще бъдат обхванати от плануваните по плана действия, които включват ново строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване, възстановяване на достъпа за лица с увреждания до постройките и на прилежащото околно пространство. Така ще се обновят сградният фонд и оборудването в незабавните отделения на лечебни заведения с над 50% държавно присъединяване в капитала, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиала и 6 изнесени екипа. Ще бъдат купени 400 модерни коли за спешна помощ с съоръжение и инсталация, отговарящи на Медицинския стандарт „ Спешна медицина “ и на най-хубавите европейски практики и условия за своевременност, достатъчност, качество и сигурност.

Министерството на здравеопазването подаде плановото предложение за огромния капиталов план за рационализация на системата за незабавна здравна помощ в цялата страна през март. Основната цел на плана е да се усъвършенства достъпът на пациентите до качествена и навременна здравна помощ при незабавни положения на територията на цялата страна.

През юни кабинетът утвърди спомагателни разноски в размер на 19,6 млн. лева, с които да бъдат увеличени заплатите на личния състав в центровете за незабавна здравна помощ и средства за незабавните отделения в лечебните заведения за болнична помощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР