Държавата прекратява четири договора за концесии на плажове. Два договора

...
Държавата прекратява четири договора за концесии на плажове. Два договора
Коментари Харесай

След толкова нарушения Ангелкова спря само 4 плажни концесии

Държавата приключва четири контракта за концесии на плажове. Два контракта ще бъдат спрени поради систематични нарушавания. Това са плажовете " Созопол централен” и " Слънчев ден”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от бТВ.

Тя посочи, че при тези наематели е имало нарушавания в стопанисването на плажа и не са плащали концесионната вноска. " Други два контракта ще бъдат спрени по взаимно единодушие – там новите наематели са се убедили, че няма да могат да употребяват плажа както желаят. Това са " Обзор” и " Лозенец”, където имаше нерегламентирано застрояване ", добави министърът.

По мотив споровете сред концесионера и плажуващите на " Делфин” Ангелкова съобщи, че не трябва да има разделяне сред другите почиващи, като засяга спора с нудистите там.

На събралите се пред ведомството протестиращи тя сподели, че плажът може да бъде самостоятелен със характерен статут при законови промени.

Протестиращи пък й припомниха, че по време на сезона на " Делфин " е имало и посягане върху природата – били са изсечени гори и шубраци, направена е ненужна и противозаконна стълба. Оформила се е комерсиална зона и е имало спор, разделяне и дискриминация. Те желаеха плажът да има еко статут и да не бъде даван чартърен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР