Държавата предвижда допълнителни улеснения на вноса на работници от трети

...
Държавата предвижда допълнителни улеснения на вноса на работници от трети
Коментари Харесай

Държавата ще допуска чужденци от български произход без виза, когато работникът има договор, заверен в НАП



Държавата планува спомагателни удобства на вноса на служащи от трети страни, в случай че съответните жители са от български генезис. За задачата ще се промени Правилникът за използване на Закона за чужденците.

За да преодолее част от неналичието на фрагменти на трудовия пазар, страната ще позволява чужденци от български генезис на наша територия без наложителната в този момент виза, когато служащият има подписан и удостоверен в Национална агенция за приходите трудов контракт с локален шеф. По този метод чужденецът ще има право да кандидатства за статут на непрекъснато пребиваващ, откакто заплати такса, само че без да прекъсва работа и да напуща територията на България, както изисква процедурата за приемане на виза в този момент. 

На чужденците от български генезис, при кандидатстване за право на непрекъснато престояване, няма да се изискват и доказателства за прехрана. Предвижда се още да се понижи от 14 на 7 дни срокът за разглеждане на заявките на чужденци, когато аплайват за приемане на единно позволение за престояване и работа.

Промените се чака да бъдат съветвани и признати в границите на един месец. По-рано през годината парламентарно болшинство улесни вноса на задгранични служащи посредством промени в Закона за трудовата миграция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР