Държавата получи оценка „Среден 3,20” за грижата си към децата,

...
Държавата получи оценка „Среден 3,20” за грижата си към децата,
Коментари Харесай

България не се грижела за децата си, получихме лоша оценка

Държавата получи оценка „ Среден 3,20” за грижата си към децата, сочи заключението от годишния отчет на неправителствената организация „ Национална мрежа за децата”. Оценката е сложена след допитване до българските институции и специалисти в региона, оповестява bTV.

Организацията е сложила настоящи оценки в пет съществени области. Здравеопазването е получило „ Добър 3,64” – с няколко стотни по-висока оценка от предходната година поради работата на институциите за понижаване на детската смъртност у нас.
 2111400677.jpg
В образованието имаме оценка „ Среден 3,44”, като съгласно специалистите един от огромните проблеми е в областта на приобщаващото обучение.

В останалите три области страната още веднъж е с оценка „ Среден”, като най-ниската – 2,86 е в региона на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето. Причината е, че към момента неравно третираме децата бежанци, децата от малцинствата и тези с увреждания.
 2111400678.jpg
Поради тази причина от отрасловата парламентарна комисия оферират да се сътвори нова институция, наречена „ детски омбудсман”.

„ Дали ще се споделя детски омбудсман или по различен метод – значимо е наличието. Имаме мъчителна потребност от институция със засилени пълномощия в това отношение”, счита Славчо Атанасов.

През юли ще се организира кръгла маса в Народното събрание за реализирането на тази концепция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР