Държавата ограничава посредниците при закупуването на дърва за огрев, за

...
Държавата ограничава посредниците при закупуването на дърва за огрев, за
Коментари Харесай

Отварят държавни пунктове за евтини дърва за огрев

Държавата лимитира медиаторите при закупуването на дърва за огрев, с цел да паднат и цените. Това стана ясно от брифинг на министъра на стопанската система Корнелия Нинова. 17 склада в държавните горски и ловни стопанства стартират работа и от там дървесината ще е без надценка. Освен това дървата за огрев ще се доставят до домовете на нуждаещите се. Над 1,5 милион семейства употребяват дърва за огрев.

Държавата влиза в ролята си, разгласи Нинова на взаимен брифинг със земеделския министър Иван Иванов. Държавните стопанства ще наемат хора да добиват дървесината. Стопанствата ще купят високопроходима техника . Кметовете би трябвало да дадат лист на нуждаещите се. Дървата за огрев към този момент няма да се употребяват за изборни цели. Каквото сме споделили, сме изпълнили, увери Нинова.
 Повече от 640 хиляди кубика дърва за огрев предоставени на 88 000 семейства
Повече от 640 хиляди кубика дърва за огрев предоставени на 88 000 семейства

Едва 15 общини задоволяват напълно потребностите на живущите

Министърът на земеделието Иван Иванов изясни, че още хранилища ще бъдат открити в идващите седмици. Дърва за огрев ще има и за идващия месец. Ще се вземат ограничения за попречване на всевъзможни опити за далавера , акцентира Иванов. Общо складовете би трябвало да са 56. Някои кметове в годините обратно употребявали тематиката за напън и завишавали цените на дървата за огрев. С днешното решение тези практики щели да бъдат пресечени.

На брифинга стана ясно още, че Българска социалистическа партия не се е отказала от това да желае понижаване на Данък добавена стойност на храните и ще упорства за това при актуализацията на бюджета. Засега обаче нямало единодушие по тематиката с съдружните сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР