Държавата не можела да продължава до безкрай да подкрепа “такова

...
Държавата не можела да продължава до безкрай да подкрепа “такова
Коментари Харесай

Не бежанците, а Петков да влезе в реалността. Какво “луксозно пребиваване” сънува?

Държавата не можела да продължава до безспир да поддръжка “такова първокласно престояване в България”. Но министър председателят Петков бил убеден от вицепремиерката Калина Константинова, че изискванията щели да бъдат положителни и отсега нататък. В Елхово и Сарафово. Кадри от лагерите демонстрираха, че бежанците ще живеят като… в затвор.

“По-нормални рамки” казвате?

Нормално щеше да е тези хора да бяха останали в родината си, в която обаче има война поради не изключително естествени цели и планове на един не изключително естествен президент - Владимир Путин.

Нормално щеше да е, в случай че страната беше направила в действителност доста и не бе назидала хората, бягащи от война. Само че, господин Петков, бежанците се оправиха някак, с помощта на помощ на доброволци. Благодарение на старания на единици хора, които посрещаха бягащи от войната на нашата граница, събираха облекла, обувки и храни в офиси, трансформирали се в центрове, брояха стотинки, с цел да купят обувки на оказали се в капан деца.

И това не е нито “луксозно пребиваване”, нито пък е с помощта на големите старания, които страната е положила. Слезте на земята, господин Петков. Прочетете “Приказка за стълбата” на Христо Смирненски. Полезно е.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР