Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската

...
Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската
Коментари Харесай

Радев: Чуждите инвестиции се нуждаят от готови инфраструктурни проекти

Държавата Катар има воля и интерес да влага в българската транспортна инфраструктура, само че е належащо страната ни да приготви и показа безапелационно капиталовите си планове. Без съответни механически параметри, финансови разбори и периоди не можем да притеглим огромни интернационалните вложители. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна с народни представители от Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и от Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия към Народното събрание.

На срещата в президентството Радев показа на депутатите резултатите от визитата си в Катар. Припомняме, Радев беше в арабската страна по покана на емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани от 10 до 12 април.
 В Доха Радев договаря новаторски образователен център за деца в София
В Доха Радев договаря новаторски образователен център за деца в София

Катар кани наши компании да вземат участие в градежи за футболното състезание

" По време на диалозите ми в Доха с емира, с министър-председателя, с министъра на превоза на Катар и с изпълнителния шеф на Катарската капиталова организация беше повдигната още веднъж тематиката за партньорство при създаване на пътната инфраструктура в България по направление " Север-Юг " , уточни Румен Радев.

По думите му съществуват отлични връзки на политическо равнище сред България и Катар, в това число положителни персонални контакти. Президентът акцентира декларираната подготвеност на арабската страна да влага в автомагистрала " Русе-Свиленград " и тунела под връх Шипка.

" Катар демонстрира интерес и ще вложи средства, само че единствено в случай че България даде настоящи планове, подготвени за реализация ", съобщи президентът и прикани депутатите в съгласуваност с изпълнителната власт за по-експедитивни и ефикасни дейности, с цел да се реализира нужния прогрес.

От своя страна депутатите се ангажираха да предизвикват взаимно съвещание на двете комисии, като поканят представители на всички виновни институции за спор по тематиката, пишат от пресслужбата на " Дондуков " 2.
 Катар може да финансира наши компании за високи технологии
Катар може да финансира наши компании за високи технологии

България е измежду страните с най-бърз интернет в света, посочи зам.-министър Манолев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР