Държавата изначално не си свърши работата предвид пандемията. Това каза

...
Държавата изначално не си свърши работата предвид пандемията. Това каза
Коментари Харесай

Пламен Таушанов: Държавата изначално не си свърши работата

Държавата изначално не си свърши работата поради пандемията. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Пламен Таушанов, член на Надзорния съвет на НЗОК и ръководител на УС на Българската асоциация за протекция на пациентите.
„ Държавата не обезпечи маски на популацията, каквото е условието, когато се афишират такива изключителни ограничения. В продължение на месеци и до в този момент пациентите би трябвало да си закупуват маски сами и то на скъпи цени от аптеките. Освен това не може да се случи качествено опазване на здравето, когато персонален доктор споделя на пациента по телефона да си направи в някоя лаборатория, който тест се заплаща от пациента. Здравната каса заплаща тестванията по 60лв., а в частните лаборатории цената е към 120-170лв. Защо? Здравната каса заплаща тестванията по 60лв. през РЗИ, само че не се заплаща първичния а последващия “, разяснява той.
 На този телефон възрастните хора ще могат да поръчват артикули На този телефон възрастните хора ще могат да поръчват артикули
Възрастни хора могат да подават на телефон 02 9041397 съществени артикули от първа нужда, които да им напазаруваме. Това сподели стълб...
Пламен Таушанов сподели още, че обезпечаване на защитни средства на персонални лекари от страна на страната няма. Когато няма всеобщо носене на маски, когато се дават маски, които сякаш защищават за два часа, а истината е, че са за 20 мин. и не защищават от , не можем да разчитаме, че лечебните заведения ще оправят казуса с ковид в България, разяснява още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР