Държавата има механизми за компенсиране на засегнатите от наводненията в

...
Държавата има механизми за компенсиране на засегнатите от наводненията в
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: До 10 дни стопаните могат да подадат заявления за компенсации

Държавата има механизми за компенсиране на засегнатите от наводненията в карловско площи. Това сподели пред БНР служебният министър на земеделието Явор Гечев:
Прочетете още
" Земеделските служби работят и събота, и неделя. До 10 дни имат право земеделските производители да подадат заявление за пропаднали площи. В понеделник ние ще пуснем към регионалния шеф предложение за оповестяване на отчасти бедствено състояние във връзка с самите площи, с цел да им се изплатят и помощите, които са свързани с обвързаната поддръжка. До седмица някъде най-много ще правим инспекциите. Максимално бързо би трябвало да осигурим парите ".

Министър Гечев разгласи, че ще последват незабавни поправки на дигите поради наближаващата зима:

" Много бързи и незабавни поправки, в това число през днешния ден сме на стенбай, когато се отдръпне водата. То, при бързото изсъхване на процедура на дигите на напоителните уреди или на дигите на реките, тогава се получават свличания, а концепцията е да запазим всичко това ".

" Няма регистрирани съществени сечи над землището на село Богдан, сподели още служебният министър на земеделието Явор Гечев.Бедствието нямаше да може да бъде прекратено, даже цялата работа да е била изцяло свършена. Най-вероятно дигите отново щяха да се скъсат ", съобщи още служебният министър след големите наводнения в Карловско.

" Истината е, че има скъсани насипи на няколко места, на повече от едно. Има разнообразни аргументи. При толкоз вода, която се е изляла, надали това можеше да се овладее единствено с стандартните способи. Това, което видях и на място, е поголовно. Колосални са размерите на това, което се е случило в границите на няколко часа ", добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР