Държавата и военният завод „Емко” се разбраха. Това стана ясно

...
Държавата и военният завод „Емко” се разбраха. Това стана ясно
Коментари Харесай

Държавата и Емко се разбраха

Държавата и военният цех „ Емко” се схванаха. Това стана ясно след среща сред премиера, икономическия министър Емил Караниколов и представители на оръжейната компания – притежателят Емилиян Гебрев, както и финансовият шеф на „ Емко”.

„ Взе се най-правилното решение за нашата страна като цяло – което значи ние да запазим нашия имидж, на България, на външните пазари, да работим все по този начин сполучливо, както сме работили до момента и този пример на съдействие сред държавна и частна компания да продължи да работи напред”, съобщи на брифинг след договарянията Емилиян Гебрев, съобщи bTV.

Той добави, че е сигурен, че както до момента са работили в съдействие, по този начин и отсега нататък това ще продължи.

„ Може би беше хубаво това, което стана, с цел да се изчистят някои неясноти и оттук насетне съм уверен, че няма да се случи сходно нещо”, разяснява той.

По думите му е доста значимо, че страната е застанала зад техния тил и те по този метод се усещат доста мощни на външния пазар.

Гебрев благодари особено на премиера Бойко Борисов за своевременната интервенция, сподели, че е неточност от тяхна страна, че са се обърнали толкоз късно към него, само че е хубаво, че са се обърнали.

Планираният за на следващия ден митинг няма да се състои, съобщи Гебрев и добави, че хората дори са желали да дойдат да играят хора и танци.

До митингите на чиновниците се стигна откакто договорите на " Емко " бяха дадени на ВМЗ-Сопот откакто лицензът за търговия на завода беше лишен.

В края на предходната седмица стана ясно, че страната връща лиценза за търговия на „ Емко”.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР