Държавата и кметове седнаха на една маса в помощ на

...
Държавата и кметове седнаха на една маса в помощ на
Коментари Харесай

Правителството се сети да проверява за сеч в района на пострадалите от наводнението села

Държавата и кметове седнаха на една маса в помощ на потърпевшите обитаеми места в община Карлово след потопа.

След днешното съвещание на кабинета е било решено кметовете на засегнатите общини да бъдат освободени от отчисление за възнаграждение на звук боклук, който все още е 95 лв. на звук.

„ Най-големите вреди са нанесени на инфраструктурата, сега ВиК сдружението работи, с цел да се пусне водата, както и тока. Ще бъдат разказани вредите на водопроводната мрежа. Първо би трябвало да се възвърне водата, а след това и улиците ”, сподели служебният районен министър Иван Шишков. Той е помолил кмета на Карлово да направи лист в каква поредност да бъдат възобновени 7-те паднали моста в региона на бедствието.

„ Държавата ще помогне с пари и с фрагменти. В строителството нищо не става с магическа пръчка, само че колкото по-бързо стартира, толкоз по-скоро ще се оправим с бедствието ”, добави районният министър.

Земеделският министър от своя страна съобщи, че се плануват целеви приеми по програмата за селските региони. Явор Гечев разясни и въпросът с дървесината, която се струпа в обитаемоте места след потопа.

„ Цялата дървесина, която се събра е единствено и само и единствено за хората в тези обитаеми места и е на директно послушание на кметовете. Никой няма да глоби хората, които събират дървесина от техните дворове ”, добави той.

По думите му земеделските комисии могат да подават заявки като по процедура ще се постараят да бъде оптимално бързо, с цел да бъдат обезщетени и производителите.

По искане на кметът на Карлово Емил Кабаиванов от страна на страната са били отпуснати нужните количества минерална вода и консервирани храни за бедстващите хора в Карловско.

„ На 15 септември от 14 часа ще има съвещание на комисията по бедствия и повреди. Задачата е да се прегледат настояванията в това число и на трите карловски общини. В четвъртък – 8 септември и петък – 9 септември взаимно със земеделския министър и всички ведомства ще поканим локалното население и медиите, с цел да се извърши на място инспекция на локалната сеч в горите ”, разгласи още Демерджиев.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР