Държавата гори и всички трябва да преглътнат егото си в

...
Държавата гори и всички трябва да преглътнат егото си в
Коментари Харесай

Бойко Борисов за Nexo: Наглостта им е безгранична. Ако няма виновен да го пишат на нас

„ Държавата гори и всички би трябвало да преглътнат егото си в нейно име ”, акцентира Бойко Борисов на брифинг.

Борисов заключи, че гласоподавателите на Политическа партия към този момент схващат, че са се облагодетелствали. „ Как избираш компанията на своя другар и я водиш в Министерски съвет и му даваш цялата енергетика? Това ли е полезност ”, запита той.

Бойко Борисов разяснява и следствието обвързвано с аферата Nexo:

„ Пет служителки с будна гражданска съвест подаряват по 20 хиляди лв. за „ Демократична България ”. Нямаше ли някоя от тях, която да подари 19 хиляди? При поръчките, които дадохме, че ще подкрепим партията, не ми остава друго, с изключение на да поема цялата виновност за Nexо. Логиката им в този момент е, че тъй като Тома Биков, Петър Николов от Съюз на демократичните сили и Даниел Митов са били дружно с Тренчев и Ананиев в една партия, би трябвало да поемат отговорност. Сега се пробват да се разграничат от Антони Тренчев, а някои би трябвало да поеме виновността. Остава и ние да сме отговорни и по тази причина, от времето когато сме били дружно, тъй като бяхме в коалиция. Така, че в случай че няма отговорен да ни го напишат и на нас ”, сподели още той.

По думите на водачът на ГЕРБ от през днешния ден опорката е „ тиня и каскет ”. Той добави, че калта от „ Нексо ” стартира от „ Капитал ” по обвиняване за машинация и седем други щата подхващат следствие за машинация. Калта идва от „ Капитал ”, а каскетите очевидно са от щатската прокуратура ”, съобщи Борисов.

„ Винаги съм бил справедлив човек. Не мога да не доклада, че последния месец се работи вярно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и тематиката за миграцията бе сложена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази виновност би трябвало да се поеме “, съобщи още Бойко Борисов.

Той регистрира, че тази седмица Народното събрание е приел 5 закона и две решения. „ От тези 7 законодателни акта, 5 са импортирани от ГЕРБ. Тези решения са доста значими. Ние задължихме Министерски съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност и да подсигурява бъдещето на ТЕЦ-овете в този регион “,обяви депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

„ Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лева, в този момент са 2,50 лева Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на „ Лукойл “, с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 милиарда, разграничени на 2 млн. водача. Всеки водач ще получи ваучер от 1000 лева “, сподели още Добрев.

Бойко Борисов бе безапелационен, че от както „ Промяната “ я няма, бензинът е паднал с 90 ст. „ Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито връзките в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, само че са 90 ст. “, сподели водачът на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР