Държавата е в разпад и това не е тайна за

...
Държавата е в разпад и това не е тайна за
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Държавата е в разпад, Бойко Борисов разпродава ГЕРБ на парче

„ Държавата е в разпад и това не е загадка за никого. Не действа нито на равнище Народно заседание, нито на равнище Столичен общински съвет, институции, държавна администрация… всичко е блокирало. Да се надяваме, че от хаоса постоянно се ражда ред и от този безпорядък, на който сме очевидци сега, ще се роди ново, крепко начало, с цел да се възстановим да вървим напред политически и стопански. ” Това съобщи в предаването „ Пресечна точка ” Калоян Методиев - политолог и някогашен шеф на кабинета на президента.

По думите му всяко ръководство има опция и това го вземат решение жителите, ако имаме почтени избори. „ В момента виждаме една неповторима обстановка: ръководещата коалиция, така наречен „ сглобка ”, която е в нетърпимост сама в себе си и във вътрешноуправленска война. В същото време имаме два типа съпротива – едната е казионна, която е част от сглобката, имам предвид „ Възраждане ” и Има Такъв Народ, които изрично през днешния ден след гласуването в Народното събрание се видя, че обслужват Движение за права и свободи и ГЕРБ ”, добави той.

Според него за пръв път в българската история от 240-членен парламент имаме едвам 20 опозиционни депутати и единствено те оферират някаква опция на така наречен „ сглобка ”. Методиев уточни, че точно в основните гласувания се вижда коя е същинската коалиция.

Според политолога водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сега „ разпродава партията на парче, с цел да избави себе си ”. „ На локалните избори в 1/3 от регионалните градове не издигна претенденти, а поддържа други, играе в тясно съдействие с президента Радев, подмолно както постоянно, пазари хора от други партии, финансира вътрешни опозиции, занимава се с политически инженеринг, прекупува патриоти, както постоянно е правил през последните 18 години ”, счита Методиев.

За компликациите при избора на ръководител на СОС политологът сподели още, че ГЕРБ няма да даде елементарно властта в София след тези години, която партията е трансформирала в едно „ квазимафиотско ръководство ”. Според него Борисов сега изтощава Столичния общински съвет, с цел да може в един миг да направи „ следващата сглобка с тези 14 общински съветници, които му останаха. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР