Държавата често пъти не е подготвена да си свърши работата,

...
Държавата често пъти не е подготвена да си свърши работата,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Държавата често пъти не е подготвена да си свърши работата

Държавата неведнъж не е готова да си свърши работата, сподели вицепремиерът Атанас Пеканов в студиото на " Денят стартира ". Повод за коментара му е случаят на Автомагистрала " Струма ".

Той добави, че задачата на страната в този момент е да окаже помощ на оживелите, поддръжка на околните и да проверява дейно това, което се е случило.

На въпроса направи ли задоволително служебният кабинет и обърна ли внимание на тематиката " пътна сигурност ", Пеканов уточни, че по доста тематики страната ни не се движи с темпото, с което би би трябвало като европейска страна.

" Т.е. в годините не е имало готовност по тематиките и може би не е работено задоволително доста. Не мога да кажа, че в границите на седмица или месеци ние можеше да решим всеки един от тези проблеми. Със сигурност пътната сигурност е проблем в България предвид на многото жертви, които има по пътищата ", сподели Пеканов.

По думите му големи средства са влезнали в нашата страна по оперативните стратегии в този бранш, да вземем за пример за градеж на автомагистрали, средства има и за идващия програмен интервал. Според него плановете би трябвало да бъдат освен оправдано ефикасни по разноски, само че и да бъдат изпълнявани по най-хубавия вероятен метод предвид на пътната сигурност.

" Транспортната съгласуваност и инфраструктурни детайли са доста значими, само че може би не е направено задоволително за последващата им поддръжка от страна на страната ", сподели още Пеканов.

По отношение на оперативните стратегии Пеканов, който преди дни се е прибрал от посещаване в Брюксел, добави, че те са на последния етап за утвърждение от страна на Европейската комисия.

" Буквално в идващите дни ще получим и финалните мнения на Европейска комисия и ще можем да вървим към подписването на така наречен съглашение на партньорство, което ще отключи всички тези оперативни стратегии, които са на стойност 11 милиарда евро. Това е два пъти повече от Плана за възобновяване и резистентност ", сподели вицепремиерът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР