Дария Касаткина се класира за първия си полуфинал в турнирите

...
Дария Касаткина се класира за първия си полуфинал в турнирите
Коментари Харесай

Дария Касаткина победи Кудерметова за първи полуфинал в Шлема

Дария Касаткина се класира за първия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем, откакто отстрани Вероника Кудерметова в напълно съветски конфликт от 1/4-финалната фаза на Ролан Гарос с 6-4, 7-6 (5) за малко над два часа игра.

20-ата в главната скица изостана в първия сет от Кудерметова, която е с девет места по-назад от нея в международната класация, допускайки пробив в четвъртия гейм. Още в идващия обаче последва рибрейк, а Касаткина последователно откри играта си, с цел да стигне до втори пробив в подаването на съперничката, след който сервира сполучливо, с цел да поведе в резултата.

Втората част стартира с пробив за по-предно поставената рускиня, само че Кудерметова го върна мигновено. Касаткина още веднъж направи пробив за 2-1, само че се пропука и този път в осмия гейм. Касаткина проби за трети път сервиса на съперничката, само че сервирайки за мача позволи рибрейк.

Закономерно се стигна до тайбрек, в който Касаткина поведе с 5-0 точки и имаше пет следващи мачбола при 6-1. Кудерметова не се съобщи и понижи до 5-6, само че за повече нямаше сили и по този начин 25-годишната й съперничка стигна до полуфиналите на шампионат от Шлема за първи път в своята кариера, откакто най-хубавият й резултат до момента бе достигането до четвъртфиналите на Уимбълдън през 2018.

Любопитно е, че Кудерметова приключи с 38 уинъра – цели 22 повече от Касаткина, само че и с два пъти повече непредизвикани неточности от победителката – 50 на 25.

В спор за място на финала Дария Касаткина, която се класира за последните четири без изгубен сет, ще играе със спечелилата всред международната номер 1 Ига Швьонтек и американката Джесика Пегула. Другият полуфинал при дамите опълчва италианката Мартина Тревизан и 18-та в схемата Кори Гоф.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР