Дарина Йотова, по-известна като DARA, определено е от изпълнителите, които

...
Дарина Йотова, по-известна като DARA, определено е от изпълнителите, които
Коментари Харесай

DARA: Старая се надскачам себе си и да правя неочакваното

Дарина Йотова, по-известна като DARA, несъмнено е от изпълнителите, които не се вписват в рамки, обича да предизвика и да провокира себе си. 23-годишната варненка е енергична, импулсивна, дива, харизматична и със заразяваща усмивка. Добива известност през 2015 с присъединяване си в музикално риалити предаване. Макар че не го печели, геният ѝ я изстрелва на върха и сега може да се похвали с хитови части и хиляди почитатели. Тази година DARA е в ролята на наставник в " Гласът на България " и признава, че " този сезон има доста красиви гласове, страхотни тембри, има доста вдъхновяващи истории и чисти души ". Научете какво още ни показа в изявление за iWoman.

Опиши се с три думи.

Искрена, положителна, обичаща.

За първа година си треньор в " Гласът на България ". Как се чувстваш от другата страна на сцената?

Вълнувам се пъклен доста. Всяка среща с участниците е празник за мен. Но от другата страна, въобще не е елементарно. Мислила съм си, че в случай че не си на сцената - няма от какво да се притесняваш, само че, уви, не е тъкмо по този начин. Отговорността, която нося като треньор в " Гласът на България ", в никакъв случай не е била по-голяма. Затова се старая по време на подготовка да давам допустимо най-правилните препоръки на участниците и да съм им потребна, тъй че тяхното осъществяване да бъде на равнище. Искам те да се показват по-блестящо, в сравнение с сами са очаквали.

Вече имаш цветен тим с разнородни гласове. Сложно ли ти беше да избереш участниците, а по-късно и да елиминираш някои от тях?

Истината е, че този сезон има доста красиви гласове, страхотни тембри, има доста вдъхновяващи истории и чисти души. По време на кастингите на мрачно доста внимавах по кое време и на кой глас да се обърна и съм доста признателна на участниците, които ме избраха за собствен наставник. С хората от тима ми се сближихме много бързо и по тази причина най-тежката част от менторството ми е да изпратя някого у дома. А, повярвайте ми, не желаех да се деля с никого.



Ти също започваш професионалния си път от музикално шоу. Кои са най-ценните уроци, които дават тези формати?



Една от най-хубавите страни на тези телевизионни формати е, че те учат на това да бъдеш доста еластичен и за къс интервал от време да се научиш да надскачаш себе си. Понякога се постанова да пееш песни, които може да не са напълно по твой усет, от време на време може да не си в най-хубавата си форма, от време на време си уплашен повече от динамичността на формата, само че точно всичко това те приготвя за огромната сцена и за живота отвън нея.

Смяташ ли, че идващият " Глас на България " е в твоя тим?

Да, имам такова чувство и се надявам да се окажа права. Тази година има доста надарени участници във всеки тим и конкуренцията е в действителност огромна. Стискам палци обаче идващият " Глас на България " да е от тим DARA.

Какъв съвет би дала на участниците?

Всеки от тима ми заслужава да е в предаването. Талантът на участниците въобще не е под въпрос, тъй че съветът, който бих им дала, е да не прекаляват с премисляне на елементи, да не се тормозят да демонстрират какво усещат на сцената, да бъдат себе си и да се раздават на макс.

Ако погледнеш първите си осъществявания - намираш ли неточности и дефекти, които в този момент си подобрила и какви?

Още тогава съм ги намерила, несъмнено. Аз съм много сериозна, когато става въпрос за музика, само че имам вяра, че това, което съм направила, е било най-хубавото за тогавашния миг. Старая се да не се вторачвам в предишните неточности, а да развъртвам това, с което разполагам в този момент и да си представям по какъв начин би изглеждало в бъдеще. Винаги виждам напред.

Продукцията на ария и видеоклип е сложна задача, а последният ти шлагер " Thunder " впечатлява с всички съставни елементи. Кое ти беше най-трудно при този огромен план?

Най-трудно и в това време най-приятно е да се подреди целият пъзел - музика, текст, аранжимент, визии, подиуми, придвижвания и какво ли още не. Когато създаваш ария и видеоклип, имаш хиляди благоприятни условия и би трябвало да си доста деликатен в коя посока ще тръгнеш. В изкуството няма вярно или неверно, само че сигурно има визии и подиуми, които допълват по-добре вайба на песента. В основаването на " Thunder " вземат участие повече от 20 души. Благодарна съм на целия екип, който работи с мен.



Ти в действителност " излизаш от шаблона ", имаш друг жанр. Откъде черпиш ентусиазъм и по какъв начин успяваш да си постоянно ексцентрична и неповторима?

Силно имам вяра в концепциите си. Имам " Вирджиния Рекърдс " зад тила си, които също имат вяра в мен и постоянно се раздават в реализирането на всичко и то по най-хубавия вероятен метод. Старая се да върша и много разнообразни планове, да надскачам себе си всякога, да излизам от зоната си на комфорт и да върша непредвиденото. Това ми оказва помощ да подкрепям интереса си към всичко, което сътворявам, както и към самата себе си.



Как се справяш с напрежението и обичаш ли да предизвикваш себе си?

Всичко, с което се занимавам, е голямо предизвикателство. Ако не обичах това, което върша, може би нямаше да водим този диалог сега. Предполагам, че щях да съм студентка четвърта година в НАТФИЗ.

Напрежението в работата ми е огромно, само че когато го няма, може да се каже, че ми липсва. Опитвам се да диря баланс сред двете – по тази причина упражнявам йога, разтъпквам се, варирам всекидневието си с куп разнообразни неща.

Пречи ли ти известността или по-скоро ти оказва помощ?

Несъмнено известността носи със себе си преимущества и дефекти. Тя е отговорност към публиката, почитателите ми, към екипа, с който работя и към мен самата.

Ако би трябвало да се опишеш с една ария, коя ще е тя?

" THIS GIRL IS ON FIREEEEE ".... Шегата на страна, различавам се в доста песни, резониращи с друга част от мен и ми е мъчно да изброя всички.

Какво най-вече харесваш в себе си?

В себе си одобрявам позитивизма и обичта към хората, както и волята си за развиване.

Какъв е твоят свят?

Моят свят е доста пъстър, чалнат, радостен, плевел и избухлив. А от време на време е много спокоен.

Интервю на: Борислава Миткова
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР