Дарение за закупуване на комбиниран апарат за електро- и ултразвукова

...
Дарение за закупуване на комбиниран апарат за електро- и ултразвукова
Коментари Харесай

Топлофикация-Враца дари модерна апаратура на МБАЛ Христо Ботев

Дарение за закупуване на смесен уред за електро- и ултразвукова терапия направи през днешния ден „ Топлофикация “ - Враца на Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ в града.
„ Апаратът е използван за доста огромна гама болести, на процедура всички на опорно-двигателния уред и нервната система могат да се лекуват, само че тъй като волята на донора е да се употребява за деца, по тази причина ние се насочваме към тази група пациенти “, изясни изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Кети Ценова. 
По думите ѝ апаратът ще се употребява в отделението по физиотерапия, където ще бъде изработен обособен кабинет за физиотерапия на деца.
„ МБАЛ „ Христо Ботев “ има подписана клинична пътека „ Физиотерапия и рехабилитация при детска церебрална парализа “. Това са по-специални пациенти, при които е мъчно напредването, тъй че в отделението ще имаме настрана място за лекуване на деца, в това число и на тези пациенти “, изясни шефът на болничното заведение.
Тя добави, че със лични средства се пробват да създадат ремонта на отделението, само че за апаратурата и нужното здравно обзавеждане разчитат на донори. Сред най-необходимото обзавеждане на този стадий е профилирано легло, което ще обезпечава комфорт и вярна позиция на тялото на пациента по време на процедурите с новия уред, като базовите модели костват към 3 хиляди лв..
„ Идеята за дарението породи непринудено, откакто от няколко години се срещаме с компликациите, които изпитва най-голямото лечебно заведение в региона “, описа представителят на „ Топлофикация “ Иван Иванов, допълвайки, че са отворени оттук нататък за сходни обществени начинания. Дарението е в размер на 5 хиляди лева, обезпечени от капитала на сдружението. 
Ползите от новата инсталация са много огромни, това е смесен уред, който има обезболяващи токове, интерферентни токове и лазер терапия, изясни завеждащият отделението доктор Гешев. По думите му оборудването, с което сега разполагат, е на към 50 години и към момента работи, с помощта на напъните на личния състав. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР