Дарение от 145 кг риба получи Зоопарк Буртас от местната

...
Дарение от 145 кг риба получи Зоопарк Буртас от местната
Коментари Харесай

Риба от бракониерски мрежи стана дарение за зоопарка в Бургас

Дарение от 145 кг риба получи " Зоопарк Буртас " от локалната ИАРА, оповестиха от институцията.

Служители от бранш " Рибарство и надзор " - Бургас направиха инспекция по вода на язовир " Мандра ". В хода на инспекцията бяха открити и извадени от водата 17 броя хрилни мрежи, сложени в работно състояние, с обща дължина 850 метра и с улов в тях на риба от типа: сребриста каракуда (80 кг), платика (45 кг) и бяла риба (20 кг). Мрежите са конфискувани за заличаване, а рибата дарена за изхранване на рибоядните животни в " Зоопарк Бургас ".

При ревизия на язовир " Александър Стамболийски ", бранш Велико Търново, са изтотвени два акта на извършители.

В хода на инспекцията са следени две лица с лодка, поставящи хрилна мрежа във водата. Екипът е подхванал дейности по залавянето им след излизане на сушата. Съставени са два броя АУАН (Акт за определяне на административно нарушение) по ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури). Уредите, предмет на нарушаването, са конфискувани.

Днес от ИАРА - Бургас откриха 3 броя дънни драгиращи средства за бяла пясъчна мида във водите на пристанище Свети Влас, община Несебър, както и на плаж " Иракли ". Незаконните уреди са конфискувани и предадени в склад на ИАРА Бургас за заличаване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР