Дарение на 2 инфузомата и 3 перфузора – високотехнологични апарати

...
Дарение на 2 инфузомата и 3 перфузора – високотехнологични апарати
Коментари Харесай

Даряват 5 апарата за прецизни вливания на деца

Дарение на 2 инфузомата и 3 перфузора – високотехнологични апарати за вливане на разтвори, ще бъде публично връчено на следващия ден, 14 февруари, от 12:00 ч. на Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „ Свети Георги “. Стойността на апаратите е почти 16 хиляди лв..

От тази сума 4800 лв. са събрани от възпитаници от ОУ „ Княз Александър I “, които ги подариха на Игнажден, 20 декември 2018 година Децата са събрали средствата по време на благотворителен коледен базар. Всяка година децата подаряват събраните средства за разнообразни дела. Миналата година са зарадвали отделението по детска онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични болести на УМБАЛ „ Свети Георги “.

Над 5 хиляди лв. събра през м. декември 2018 година и благотворителен търг, проведен от Медицински университет - Пловдив, Обединението на дамите социалистки - регион Централен и Младежката организация на Българска социалистическа партия в града. Свои картини за търга в интерес на Клиниката по детска хиругия подариха 10 пловдивски художници: Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов, Иван Поповски – Джовани и Вихра Григорова.

Към събраните досега 10 хиляди лв., компанията „ Б. Браун България “, снабдител на артикули за опазването на здравето, прибавя подаяние от 6 хиляди лв. под формата на инсталация и по този начин уредите за прецизни вливания на разтвори стават общо 5 – 2 инфузомата и 3 перфузора.

„ Доброто и любовта побеждават “, към това мото в Деня на влюбените се сплотяват и донорите, и личния състав на клиниката и пациентите, показа началникът на Клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР