ДАНС няма информация за използване на софтуера Пегас в която

...
ДАНС няма информация за използване на софтуера Пегас в която
Коментари Харесай

Кирил Петков: В ДАНС няма данни програмата Пегас да се използва от българска институция

ДАНС няма информация за потребление на софтуера " Пегас " в която и да е българска институция. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Той добави, че незабавно откакто схванал за инспекцията на прокуратурата, се е свързал с Държавна организация за национална сигурност.

" Интересното е, че ние този проблем го чувахме още през лятото. Интересно за какво толкоз месеци по-късно се сезира прокуратурата? ", попита премиера.

Той добави, че в случай че се откри потребление на израелската стратегия за подслушване у нас, ще поддържа цялостно следствие на случая.

Най-добре и за самия Иван Гешев ще бъде да подаде оставката си, разяснява още Петков.

Според него напоследък Прокуратурата работи по " забавен и чудноват метод ". Премиерът разяснява догатките, че основният прокурор може да надживее държавното управление му. Той изясни, че няма никакви страхове и предвижда, че кабинетът ще изкара 4-годишния си мандат. По думите на премиера значимо е не времетраенето на мандата, а свършеното през него.

" В нашия случай желаят да им даваме спомагателна информация, макар че тя е обществено известна. Готови сме да подкрепим всяко тяхно следствие. Надявам се, че това не са пиар ходове, а желаят действителна смяна, макар че се колебая ", разяснява министър председателят.

" Аз не съм проверяващ орган, аз отправям, споделих доста от лицата в листата и обществено ", сподели още той.

Премиерът Кирил Петков беше разпитан във Върховната касационна прокуратура, защото Държавното обвиняване изиска повече детайлности за лицата, които е загатнал по време на срещата си с основния прокурор Иван Гешев предходната седмица. Разпитана бе и Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера.

Той отхвърли да има личностна война с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, с който не за пръв път си размениха реплики в пленарна зала. Петков акцентира, че от Политическа партия са за детайлно следствие на проблема със " златните паспорти ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР