ДАНС и МВР да разкрият и да изправят пред съда

...
ДАНС и МВР да разкрият и да изправят пред съда
Коментари Харесай

Росен Желязков: ДАНС и МВР да разкрият и изправят пред съда виновниците за днешния терористичен акт

ДАНС и Министерство на вътрешните работи да разкрият и да изправят пред съда виновниците за днешния терористичен акт, който оставя обществото с чувство на тревога, съобщи пред публицисти в Панагюрище ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той разяснява днешния гърмеж до автомобила на основния прокурор Иван Гешев.

Това е зов и към политиците. Трябва да загърбим разликите, тъй като страната би трябвало да ни е по-мила от всичко, съобщи Желязков. Днешният терористичен акт е не просто опит за нападение против основния прокурор, а нападение против орган на държавната власт, респективно това е нападение против държавността, съобщи ръководителят на Народното събрание. 

Той дефинира случилото се и като " нападение против интернационалния авторитет на България ". В годините, когато се стремим към Шенген и еврозоната, не знам какъв отзвук ще имат тези дейности, които бяхме не запомнили от 90-те години, сподели още ръководителят на Народното събрание. Близо две генерации единствено по разкази помнят какво се случваше в тези " мутренски времена " и за жалост през днешния ден сме очевидци на ехото от тях, разяснява ръководителят на Народното събрание.

Той означи, че това е първото нападение в модерната история на България против настоящ орган на власт. Много е значимо сега отговорът на страната да бъде явен и безапелационен, олицетворяван както от службите за сигурност, от проверяващите органи, от правосъдната система като цяло. НСО, ДАНС и Министерство на вътрешните работи би трябвало координирано и безкомпромисно, колкото може по-бързо, да разкрият и да изправят пред съда виновниците за днешния терористичен акт, който оставя обществото с чувството за тревога, акцентира Желязков. Трябва сега да загърбим всички разлики, тъй като страната би трябвало да ни е по-мила от всичко, добави той.

Не може да допуснем да се случват такива неща в Европа, в страна членка, която твърди, че е изпълнила всички критерии за участие в Шенген и еврозоната, само че слага под подозрение сигурността на своите жители и естественото действие на органите на държавната власт, и то по метод, който не подхожда на страна от Европа, разяснява още Росен Желязков. Трябва сме безапелационни и да създадем по този начин, че да съхраним доверието и репутацията на българите в страната, на държавността, както и естественото действие на системите ни за сигурност. Няма нищо по-важно от сигурността на българските жители, а сигурността на органите на властта е причина за това, сподели в умозаключение ръководителят на Народното събрание.

Росен Желязков е в Панагюрище за присъединяване в честването на 147 години от експлоадиране на Априлското въстание.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР