Данните, изнесени от Елена Йончева за нарушения, извършени от министъра

...
Данните, изнесени от Елена Йончева за нарушения, извършени от министъра
Коментари Харесай

Арнаудова за Ларгото: Проверяваме за престъпление по служба или безстопанственост

Данните, изнесени от Елена Йончева за нарушавания, осъществени от министъра на културата Боил Банов и други лица, съгласно нас сочат за вероятно осъществено закононарушение по работа или занемареност, съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Боил Банов: Няма опростени пари, от 4 година съм рекетиран със записи Министърът на културата акцентира, че има заведен иск за ремонта на Ларгото, показа пред медиите и исковата молба
Предстои проверяващите да изземат цялата документи по случая и да посетят министър Банов, който ще бъде разпитан. Арнаудова изясни, че още през днешния ден ще стартират разпити на хора, които имат отношение по случая с построяването на Ларгото и последващите дейности на Министерството на културата, показани от Елена Йончева.

„ Изнесените от нея записи на диалози биха могли да се употребяват като годно доказателство, само че защото не са правени в изискванията на СРС, би трябвало да се назначи експертиза, която да откри наличието, участниците и авторството им”, разясни представителят на основния прокурор.
Елена Йончева пусна аудиозапис, твърди, че уличава Боил Банов Според депутата от Българска социалистическа партия става въпрос за скица, с която Банов предлага процедурни хватки, с цел да не се търсят неустойки от изпълнителя на ремонта на Ларгото в размер на 700 000 лева
По думите й неподаването на сигнал е укоримо държание, само че не всяко такова е закононарушение от общ темперамент. Така тя разяснява дали е наказуемо, че служителят в министерството, направил записите, не е алармирал органите на реда, откакто е знаел за осъществени нарушавания.

Арнаудова посочи, че в случай че този чиновник се тормози за здравето си или ситуацията си в обществото, ще бъде обезпечена неговата сигурност.
Рашидов: Реагирал съм на случая с Ларгото, въпросите са към различен Подписал съм заповед да се изплати наказателна клауза за закъснение на периоди. Става въпрос за закъснение на строителя, разяснява някогашният министър на културата
По изнесените данни за нарушавания от страна на министър Банов е предоставена инспекция на Специализираната прокуратура, която би трябвало да завърши до три месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР