Дания реши да прехвърли цялата си артилерия в Украйна, заяви

...
Дания реши да прехвърли цялата си артилерия в Украйна, заяви
Коментари Харесай

Дания предоставя на Украйна цялата си артилерия

Дания реши да трансферира цялата си артилерия в Украйна, съобщи министър-председателката Мете Фредериксен, представена от организация Укринформ.

По време на 7-мия украински обяд в Мюнхен Фредериксен също по този начин прикани другите европейски страни да трансферират своите системи за противовъздушна защита и муниции на Украйна, защото в този момент тя има повече потребност от тях.

Според нея европейските водачи постоянно приказват за проблеми с производството на оръжия, като ги назовават повода, която не разрешава да се усили доставката на помощ за Украйна. Сега те отварят нови отбранителни предприятия за бъдещето.

„ Но Украйна в този момент ни моли за муниции и артилерия. Ние, Дания, взехме решение да прехвърлим цялата си артилерия в Украйна. Затова, извинете ме, другари, в Европа има военна техника, това не е единствено въпрос на произвеждане. Ние разполагат с оръжия, муниции, системи за противовъздушна защита, които ние към момента не ги използваме. Те би трябвало да бъдат трансферирани в Украйна ", упорства Фредериксен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР