Дания окончателно спира да прилага ваксината на AstraZeneca срещу коронавируса,

...
Дания окончателно спира да прилага ваксината на AstraZeneca срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Дания спря окончателно ваксината на AstraZeneca, Чехия иска да купи дозите й

Дания дефинитивно стопира да ползва имунизацията на AstraZeneca против ковид, заяви телевизия TV2, базирайки се на свои източници. Веднага по-късно Чехия разгласи, че е подготвена да купи количествата дози, които странат аняма да зиползва.

Това решение на Дания ще забави с няколко седмици.ваксинацията. Страната беше първата, която прекрати използването на имунизацията на AstraZeneca в средата на март поради опасенията за връзката ѝ със случаи на тромбоза при някои пациенти.

Миналата седмица Eвропейската организация по медикаментите (ЕМА) разгласи, че е допустима връзка сред имунизацията и доста редките случаи на кръвни съсиреци, само че съобщи, че рискът от гибел от Covid-19 е " доста по-голям " от риска от гибел заради редките странични резултати от имунизацията.

Регулаторът обаче остави на обособените страни да създадат свои лични оценки на риска и да решат по какъв начин да ползват имунизацията въз основа на локалните специфики.

Директорът на датския здравен орган Сорен Бростром съобщи предишния месец, че Дания " следва правилото на нерешителност " във връзка с имунизацията AstraZeneca.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР