Даниил Медведев заяви, че големината на корт Аранча Санчес“ е

...
Даниил Медведев заяви, че големината на корт Аранча Санчес“ е
Коментари Харесай

Медведев: На „Аранча Санчес“ нямах възможност да играя добре


Даниил Медведев съобщи, че размера на корт „ Аранча Санчес “ е главната причина за неприятното му показване в мача против Аслан Карацев в Мадрид. Руснакът загуби в два сета от тогавашния №121 в ранглистата, който след това стана едвам вторият квалификант, достигал до полуфиналите в шампионата. Медведев разкри, че след дуела е трансформирал първичните си проекти и е решил да прекара още няколко дни в испанската столица, преди да отпътува за Рим.

„ Пристигнах в неделя, пристигнах непосредствено от Мадрид. Останах там още няколко дни, с цел да потренирам и да прекарам малко време със фамилията си. Отрази ми се добре. В момента се усещам отлично. Резултатите от предишното към този момент са без значение. Всеки шампионат е ново предизвикателство и когато изляза на корта за първия мач, мисля единствено за това. През последните дни направих няколко доста положителни тренировки на клей и нямам самообладание шампионатът да стартира. Мисля, че до момента не съм печелил мач в Рим, тъй че това е първата цел “ – разяснява международният №3 на днешната си конференция.

На въпроса каква съгласно него е повода да не се показва добре на клей, Медведев отговори „ На тази настилка е нужно да играеш с доста повече спин. Освен това подвижността и приплъзването, които са доста значими за играта на алено, постоянно са били проблем за мен. Работих тъкмо върху това в дните след загубата в Мадрид и мисля, че означих прогрес. Една от главните компликации за мен в този стадий от годината е това, че нямам доста време за тренировки. През последните два дни обаче заниманията ми протекоха чудесно. В игрова обстановка действителността може да се окаже друга, само че несъмнено съм оптимистично надъхан “.

Шампионът от US Open 2021 разяснява и недоволството си от обстоятелството, че мачът му против Аслан Карацев бе на „ Аранча Санчес “, който е доста по-малък от „ Маноло Сантана “ и това навреди съществено на играта му.

„ От 96-имата играчи в схемата 92 или 94 може би не ги интересува размера на корта, тъй като по този начин или другояче играят покрай главната линия. Когато след мача проучих нещата с треньора ми стигнахме до заключението, че в действителност не играх едва. Аслан се показа впечатляващо и го приветствам, само че няма по какъв начин да знаем по какъв начин щяха да се развият нещата, в случай че можех да заема нормалната си позиция на корта. На клей това е доста по-важно, тъй като на хард мога да се приспособявам. Кортът в Доха да вземем за пример също не е доста огромен, само че все пак играх добре “.

„ Нямах опция да вложа доста мощ в ретура си, което е пагубно в мач на клей против тенисист като Аслан. Нямах доста благоприятни условия при подаванията му, което беше много разочароващо. Разбирам, че на никой шампионат не е допустимо кортът да е тъкмо толкоз огромен, колкото му се желае на всеки състезател, само че въпреки всичко бе неприятно. Нямах опция да покажа най-хубавото от себе си и това ме ядоса най-вече “.

Медведев бе запитан и какво е мнението му за удължаването на продължителността на Мастърс шампионатите.

„ Това е комплицирана тематика. Лично аз избирам да играя полуфинал в петък и край в неделя. В същото време обаче в тези шампионати мачовете са във формат „ два от три “, тъй че не е от чак такова значение дали играем в събота и неделя. Всички се надяваме, че в случай че играем в събота, няма да стоим до късно на корта, защото това оказва съществено въздействие върху представянето в възможния край. Като цяло двуседмичните Мастърси ми харесват. Мисля, че е добре за играчите, тъй като по този начин повече хора получават късмет да блеснат, както стана с Щруф в Мадрид. Не знам какъв е бил ранкингът му преди шампионата, само че при остарелия формат може би нямаше да може да взе участие даже в квалификациите “.

„ Както споделих и в Мадрид, удължаването не е добра вест за играчите. Преди топ поставените играеха по-малко мачове, а по този начин е по-лесно да спечелиш шампионата. Новият формат не облагодетелства първите 8 или 16 в схемата, само че дава доста повече благоприятни условия на тенисистите от Топ 200, тъй че съгласно мен тази промяна е сполучлива “ – приключи руснакът.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР