Даниил Медведев заяви, че е решен отново да стане №1

...
Даниил Медведев заяви, че е решен отново да стане №1
Коментари Харесай

Медведев: Много легенди не са били №1, така че съм горд с това

Даниил Медведев съобщи, че е решен още веднъж да стане №1 в света и този път да задържи позицията много по-дълго.

„ Справих се сносно. Мачовете против Анди в никакъв случай не са лесни. Може би в този момент не е толкоз мощен, колкото преди няколко години, когато беше №1 и печелеше трофеи от Големия шлем, само че през последните няколко сезона изигра много тежки мачове и записа някои гръмки победи. Сервирах доста добре и не му разреших да стигне до нито един брейкпойнт, което съгласно мен бе един от основните детайли за изхода от дуела “ – разяснява руснакът.

Медведев добави, че изпитва голямо почитание и удивление по отношение на трикратния „ мейджър “ първенец.

„ Винаги съм уважавал Анди и съм се възхищавал на достиженията му. Понякога е мъчно да си професионален състезател, изключително в днешно време, защото от обществените мрежи непрекъснато се излива ненавист. Миналата година доста хора подлагаха на критика Мъри за това, че „ краде “ уайлд карти от младите играчи. Изпитвам голямо почитание към него. През последните години той записа много победи, а имаше и някои много равностойни мачове, които също можеше да завоюва с малко повече шанс. Мисля, че той има всички шансове да се завърне в челните позиции в ранглистата. Сигурен съм, че тъкмо това е повода да продължава да играе. Анди е необикновен войник и не стопира да го потвърждава “.

„ Искам още веднъж да съм първи в света. Вече бях №1 и това е нещо, което никой не може да ми отнеме. Сторено е. Може да беше единствено за две седмици, само че бях там. Много велики играчи не са успявали да доближат до №1, тъй че съм доста горделив и благополучен. Когато отпаднах от Индиън Уелс след слабата си игра, се завърнах на подготвителния корт с задачата да стигна до полуфиналите в Маями и още веднъж да се изкача на върха. Ще забележим дали ще се случи “ – сподели роденият в Москва тенисист.

„ Мотивиран съм, само че се съсредоточвам единствено върху идващия мач и не мисля за полуфиналите. Сега ми следва дуел с Педро Мартинес и успеха в него е единствената ми цел сега. Ако доближи до полуфиналите, сигурно ще съм стимулиран да печеля шампионата освен поради купата, а и поради това, че по този метод ще натрупам по-голяма преднина на върха. Решен съм още веднъж да съм №1 и ще опитам този път да задържа позицията за по-дълго “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР