Даниил Медведев започна с категорична победа участието си на Откритото

...
Даниил Медведев започна с категорична победа участието си на Откритото
Коментари Харесай

Медведев започна защитата на титлата си на US Open с убедителна победа

Даниил Медведев стартира с безапелационна победа присъединяване си на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. В среща от първия кръг, която се игра при 30-градусова горещина на централния корт " Артър Аш " в Ню Йорк, руснакът се наложи над представителя на домакините Стефан Козлов с 6:2, 6:4, 6:0 за тъкмо два часа игра. 

Медведев стартира леко мудно мача и двамата с Козлов си размениха по един пробив до 2:2. След това обаче лидерът в международната класация подвигна равнището си и с четири следващи гейма взе откриващия сет с 6:2. 

Най-равностойна се оказа втората част на мача. В нея Козлов, който е на 111-о място в международната класация, сподели някои забавни осъществявания. При 3:3 Медведев направи пробив, само че както и в първия сет Козлов незабавно съумя да го върне за 4:4. Тук обаче силите на родения в Скопие тенисист свършиха. Медведев взе два следващи гейма на нула, с което и втория сет, а медицинският таймаут също не спомогна на Козлов. 

В третия сет той бе повече в ролята на фен, а Медведев изцяло безпроблемно затвори срещата с 6:0. 

Във втория кръг руснакът ще играе с Артур Риндеркнех, който в напълно френски конфликт се оправи с Кентен Алис с 4:6, 7:6(4), 6:3, 6:2.  

Шампионът за 2012 година от Откритото състезание на Съединени американски щати Анди Мъри също преодоля първия кръг. Шотландецът надигра със 7:5, 6:3, 6:3 24-тия в схемата Франсиско Черундоло от Аржентина. В идващия кръг Мъри ще играе с спечелилия от дуела сред австралиеца Джон Милман и американеца Емилио Нава. 

Една от изненадите още в самото начало на първия ден на шампионата пък сервира американецът Джей Джей Уулф, който завоюва с 6:4, 6:4, 6:4 над испанеца Роберто Баутиста-Агут, номер 16 в схемата.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР