Даниил Медведев за пореден път изрази недоволството си спрямо настилката

...
Даниил Медведев за пореден път изрази недоволството си спрямо настилката
Коментари Харесай

Медведев: Трябва да забранят да се играе на този корт, това е позор


Даниил Медведев за следващ път изрази недоволството си по отношение на настилката на централния корт в Индиън Уелс. Руснакът стигна до четвъртфиналите в шампионата за пръв път в кариерата си след трагична победа над Александър Зверев, само че това не му попречи още веднъж да се изкаже много сериозно за изискванията в Калифорния.

„ Трябва да забранят да се играят мачове на този корт. Този прогнил корт е срам за тениса, дребосъче “ – сподели международният №6 на съдията по време на една от почивките.

„ А те го назовават хард корт. Срамота е да наричаш този ужасяващ корт хард. Ще отида до тоалетната и можеш да ме санкционираш за просрочване на времето, не ми пука. И този път ще бъда също толкоз муден, колкото корта. Не ме интересува. Санкционирай ме пет пъти. Ще отида за една минута. Щом разрешават да се играе на подобен корт, тогава и аз ще върша каквото желая “ – сподели още руснакът.

Това е вторият следващ мач, в който Медведев прави сходни мнения. В дуела си от трети кръг той още веднъж бе неудовлетворен от настилката на корта, като

След мача против Зверев обаче първенецът от US Open 2021 изрази страдание за държанието си и съобщи, че ще е най-добре да се концентрира единствено върху играта си.

„ Не мисля, че като цяло настилката ми пречи толкоз доста, тъй че ще е по-добре просто да си мълча и да играя. Знам, че това е рационалното решение, само че в това време ми е мъчно да се боря с характера си. Като по-млад се държах доста по-зле, само че мисля, че съзрях доста както като тенисист, по този начин и като човек. Определено съм осъществил голям прогрес спрямо това, което показвах преди 3-4 години “ – сподели петият подложен.

Днешното ми държание, както и това в мача против Ивашка, беше незряло, само че какво мога да кажа? Понякога в тениса е по този начин – страстите стават неудържими. Някои играчи се оправят с това по-добре от други. Аз явно би трябвало да поработя още в това отношение. Не ми харесва държанието ми на корта, само че има моменти, когато разпространявам пет или 10 положителни удара, само че в края на разиграването съперникът ми приключва с уинър. Когато това се случи, просто обезумявам, защото не мога да схвана по какъв начин е допустимо “.

Освен с Александър Зверев и с неуместния за него корт, Медведев трябваше да се оправи и с травма в глезена, която получи след рухване във втория сет. Руснакът обаче изрази вяра, че ще бъде в положение да играе в четвъртфиналния си дуел с Алехандро Давидович Фокина.

„ Със сигурност ще се наложи да препасвам глезена през идващите няколко седмици, тъй като в противоположен случай ще пожертвам да усложня контузията. Надявам се, че ще бъде в положение да играя против Алехандро. Ще ме превържат преди мача, ще взема обезболяващо и ще изляза на корта. Това е единственото, което мога да кажа за момента “ – приключи руснакът.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР