Даниил Медведев отново има възможността да измести Новак Джокович от

...
Даниил Медведев отново има възможността да измести Новак Джокович от
Коментари Харесай

На крачка от върха: Медведев проведе нов образцов двубой и е 1/4-финалист в Маями!

Даниил Медведев още веднъж има опцията да измести Новак Джокович от челната позиция в международната на класация, като за тази цел той би трябвало да доближи най-малко до полуфиналната фаза на Мастърса в Маями. До този миг руснакът се оправя безупречно по пътя си към това, защото в откриващия си мач не остави шансове на различен някогашен №1 в лицето на Анди Мъри, побеждавайки го в поредни сетове, а през днешния ден той още веднъж бе безусловно праволинеен, с цел да се поздрави с обикновен триумф над 47-ия в света Педро Мартинес - 6:3 6:4. Така първенецът от US Open си подсигурява място на 1/4-финалите, където ще премери сили с спечелилия от срещата сред Дженсън Бруксби и Роберто Баутиста Агут и при възможна победа му следва да оглави АТР класацията.

Още от дебютните минути на конфликта топ поставеният се стремеше да поема самодейността в разиграванията и непрестанно наказваше всеки един по-плитък удар на съперника си. Руснакът сложи напрегнат първите две противникови подавания, само че във всяко от тях Мартинес успяваше да се измъкне от затрудненото състояние с помощта на серия от чудесно пласирани сервиси. От своя страна, Медведев бе покрай съвършенството на начален удар, като не позволи да се стигне до тъждество в нито едно от своите подавания и по този начин напрежението бързо се прехвърляше от другата страна на мрежата. Нивото на испанеца се намали фрапантно в осмия гейм, от което международният №2 побърза да се възползва, осъществявайки късен пробив за 5:3, и след следващата впечатляваща продукция от сервис записа откриващия сет на своята сметка.

В началото на втората част се появиха съмнения в играта на Медведев, който бе изправен пред заплаха от брейк в първото си подаване, само че макар тях той съумя да се активизира и на собствен ред да осъществя пробив. Началният му удар обаче продължи да не бъде на равнището, на което бе в предходния сет, а това още веднъж откри шансове за мигновен рибрейк пред Мартинес, който сподели темперамент и мигновено възвърна паритета в резултата. Именно това обаче беше единственият и финален миг на нерешителност от страна на финалиста от Аустрелиън Оупън, който оттук нататък загуби едвам една точка повече на личен сервис, а още един късен пробив в седмия гейм бе основният за изхода на дуела в интерес на любимеца.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР