Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим изиграха мач №1 на Откритото

...
Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим изиграха мач №1 на Откритото
Коментари Харесай

Нерви от стомана: Медведев спаси мачбол и сътвори грандиозен обрат

Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим изиграха мач №1 на Откритото състезание на Австралия най-малко до момента - 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5, 6:4. Той продължи 4 часа и 42 минути и е първият тази година, в който се стига до поврат - от 0:2 до 3:2. И е един от тези конфликти, след които се съжалява, че единствено единият тенисист продължава напред.

В четвъртия сет руснакът избави мачбол на собствен сервис. В още няколко обстановки, даже в края на срещата, когато бе изправен пред две точки за пробив при 5:4, международният №2 се измъкна с помощта на началния си удар. Той сподели удивително успокоение и темперамент. В първите два сета беше неразпознаваем, само че последователно стартира да подвига равнището.

Канадецът изнесе страховит мач, като през днешния ден щеше да завоюва против множеството играчи в тура, освен това с 3:0 сета. В края сподели признаци на отмалялост, грешките му зачестиха. Двубоят се трансформира в тенис класика.

В другия четвъртфинал от тази част на схемата спечелилият бе излъчен ненадейно елементарно. Стефанос Циципас изнесе доста мощен мач, което пристигна прекалено много за двукратния първенец на " София оупън " Яник Синер - 6:3, 6:4, 6:2.

По един пробив стигна на гърка в първите два сета, а в третия той реши да не губи доста време на корта. Това е вторият позитивен факт за него - след самата победа и отличната игра. Още повече поради това, че противникът му на полуфинала изхаби доста повече сила - освен физическа.

Циципас за трети път е в топ 4 на " Аустрелиън оупън " и за втори следващ. А Синер демонстрира, че е на прав път. Медведев и Циципас към този момент оформиха велико съревнование. През предходната година руснакът завоюва с 3:0 на полуфинал, а в този момент най-малко предварителните упования са, че ще му бъде доста по-трудно.

Полуфиналната двойка при дамите оформиха Даниел Колинс (САЩ) и Ига Швьонтек (Полша). Американката постави завършек на чудесния рейд на Ализе Корне (Франция) - 7:5, 6:1.

Другият четвъртфинал бе много по-оспорван. Фаворитката Ига Швьонтек трябваше да постави големи старания и да прави поврат против Кая Канепи (Естония), една от приятните изненади в шампионата - 4:6, 7:6(2), 6:3.

Полуфиналистки са също Ашли Барти (Австралия) и Мадисън Кийс (САЩ). А при мъжете Рафаел Надал (Испания) и Матео Беретини (Италия).
Новак Джокович се завръща на корта в края на февруари
Новак Джокович е декларирал присъединяване на шампионата от ATP 500 в Дубай от 21 февруари. Ако Жокера играе там, това ще е първата му конкуренция за годината. Той беше депортиран от Австралия, откакто опита да влезе в страната с здравно изключение за имунизация. Федерален съд зачете претекстовете на министъра по имиграцията Алекс Хоук да анулира аудиенция му.

Джокович игра за последно на " Купа Дейвис " през декември м.г., а в ATP - малко преди този момент на финалите в Торино.

Почти несъмнено той няма да може да се изявява на двата Мастърса в Съединени американски щати (първи за годината) през март. От април стартира сезонът на клей с шампионати в Монако, Испания, Италия и, несъмнено, Франция с " Ролан Гарос ", който е в края на май.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР