Даниил Медведев е шампионът от Мастърс турнира в Шанхай, след

...
Даниил Медведев е шампионът от Мастърс турнира в Шанхай, след
Коментари Харесай

Медведев срази Зверев и грабна титлата от мастърса в Шанхай

Даниил Медведев е първенецът от " Мастърс " шампионата в Шанхай, откакто разруши във финала Александър Зверев с 6:4, 6:1. Руснакът се нуждаеше единствено от 73 минути, с цел да стигне до своята втора " Мастърс " купа.

Четвъртият в света игра доста мощно и затвърди отличната си форма, с цел да стигне до оценката. По пътя си към купата Медведев не загуи нито един сет в Шанхай.

Дотук Медведев имаше четири загуби против Зверев, само че с помощта на доста добра игра и на отличната форма, в която се намира, стигна до първи триумф против германеца.

Това беше и шести следващ шампионат, в който Медведев стига до финала. Балансът му е три победи и три равенства.

Серията му стартира с шампионатите във Ваншингтон (АТП 500) и Монреал (АТП 1000), където загуби финалите надлежно от Ник Кириос и Рафаел Надал. Впоследствие Медведев завоюва купата от мастърса в Синсинати. Руснакът се оказа на пътя на Григор Димитров по време на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open. Медведев отстрани българина в полуфиналите, а в разногласието за купата загуби в пет сета от Надал.
В последния си шампионат преди конкуренцията в Шанхай руснакът сграбчи трофея в Санкт Петербург (АТП 250).

Общо в кариерата на Медведев това е седма купа и четвърта през 2019 година Силното му показване стартира при започване на годината с трофея от " София оупън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР