Даниела Драгнева ще ръководи Административен съд-Бургас в следващите пет години.

...
Даниела Драгнева ще ръководи Административен съд-Бургас в следващите пет години.
Коментари Харесай

Безапелационно Даниела Драгнева бе избрана за нов шеф на Административния съд в Бургас

Даниела Драгнева ще управлява Административен съд-Бургас в идващите пет години. Това реши единомислещо Съдийската гилдия (СК) към Висшия правосъден съвет през днешния ден.

Развръзката бе предстояща, откакто в рядко употребена процедура Драгнева бе от самото Общо заседание на съда. Това сложи Семеен кодекс в обстановка да няма действителна алтернатива да отхвърли кандидатурата. Даниела Драгнева нямаше и конкуренция за поста.

През последните пет години АдмС-Бургас бе управителен от младия Чавдар Димитров. На чуването от Семеен кодекс през днешния ден арбитър Драгнева съобщи, че по време на неговия мандат съдът се е успокоил и тя ще се опита да продължи тази линия на ръководство.

Председателят на Върховния административен съд и член на Семеен кодекс Георги Чолаков напомни, че преди пет години ситуацията в Бургас е било много проблематично. При мандата на Чавдар Димитров споровете обаче са били туширани.

Действително в този момент се работи доста по-спокойно, уточни Даниела Драгнева. Тя и Чолаков показаха страдание, че Димитров не се е кандидатирал за втори мандат. Според Драгнева решението му било по персонални аргументи.

Тя открои още веднъж казуса със сградния фонд. Съдиите от АдмС-Бургас са разпръснати из цялата правосъдна палата в морския град.

Георги Чолаков още веднъж подмятна концепцията за нова постройка – особено за съда, и попита дали Даниела Драгнева ще работи за нея. Тя отговори утвърдително.

След чуването изявление направи само Чолаков, който изрази поддръжката си за Драгнева, като се базира и на обединяването на сътрудниците й към нейната кандидатура.

Последва и гласуването – 11 „ за “ от 11 дали своят вот. Така в идващите дни се чака Даниела Драгнева да поеме официално ръководството на Административен съд-Бургас. Тя е арбитър там от самото основаване на съда. 

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР