Даниел Петканов доби популярност като репортер от Часът на Милен

...
Даниел Петканов доби популярност като репортер от Часът на Милен
Коментари Харесай

Даниел Петканов: Отказах работа в 2 телевизии, за да съм до Александра!

Даниел Петканов доби известност като кореспондент от „ Часът на Милен Цветков ”. От това предаване потегли и прякорът му - Лудия кореспондент. Преди 5 години се залюби с моделката Александра Богданска, като взаимоотношенията им минаха през много перипети - от мощна обич до скандална разлъка. През 2017-а те възобновиха връзката си във „ ВИП Брадър 2017 ", където даже подписаха брак по време на престоя си в шоуто. В началото на 2018-а фамилията им се усили с правоприемник - Габриел. Седмица след появяването си бебето имаше над 50 000 почитатели в инстаграм, към днешна дата те са съвсем 90 000. Пред " Уикенд " Дани споделя за ролята си на татко, за любовта, щастието и по какъв начин с Александра съумяха да се оправят с всички тествания, през които минаха.

- Даниел, по какъв начин в действителност се запознахте с Алекс?
- По време на един мой репортаж. Бях в Студентски град и тя излизаше от УНСС дружно със собствен сътрудник. Спрях я ѝ зададох въпроса, който бе в анкетата, а по-късно споделих да си затвори очите, че аз ще й опиша нещо, което би трябвало да си показа. Тя сподели „ добре “ и сега, в който си ги затвори, започнах да приказвам едни нелепости и я целунах непосредствено по устата. След това нейният сътрудник ни направи обща фотография и я качи в обществените мрежи. После намерихме и започнахме да си пишем. Това беше през декември 2014-а, преди съвсем 5 години. След това всичко се разви бързо. Хубавото и неприятното бързо стават...

- Смяташ ли, че „ Биг Брадър ” промени живота ви?
- Да, сигурен съм. Без „ Биг Брадър ” нямам доверие, че щяхме да стигнем дотук. Дори и в миналото да си оправехме връзките, в никакъв случай нямаше да бъдем женени. Преди години, когато бяхме дружно, сме си говорили за деца, семейство и двамата бяхме съгласни, че би трябвало да се продължава поколението и хората да имат деца, само че бяхме срещу брака. Смятахме го за нещо излишно и обременяващо. Към днешна дата мога да кажа, че това да се оженим бе едно от най-правилните решения в живота ми.

- Защо?
- Много по-различно и по-силно е. Емоцията е по-силна. Повече мислиш преди да направиш нещо безгрижно. Имам поради нещо, което би го решил доста по-лесно, в случай че единствено имате връзка без брак. Халката и подписът имат голямо значение. Бракът има тежест, бих посъветвал хората да го вършат. Хора, женете се! Това скрепява връзката, дава сили, изобщо в случай че смятате, че сте намерили верния човек, женете се. Бракът доста усилва страстта.

- Ти си измежду дребното, които настояват, че подписът трансформира към по-добро...
- Наистина трансформира към по-добро. Клише е, само че те прави по-отговорен. Бракът основава нещо като заварка, бетон сред вас двамата. Той те кара да се чувстваш по-силен, тъй като 1+1 постоянно е по-голямо от 1. Когато си дружно с някого, ти отново си 1+1, само че не с такава мощ, както при брака. Той дава невероятна мощ, която е нужна. Да, доста ще кажат – аз съм мъж, не ми би трябвало мощ, само че не е по този начин. И на най-големите мачовци им би трябвало една нежна половинка, която да ги добави. И когато намериш подобаващия човек, силите и качествата, които имаш, те единствено се ускоряват, тъй като в случай че това е точният човек, той ще ти помогне да се усъвършенстваш. Заради това приканвам хората да се женят, тъй като верният човек ще ви помогне да се усъвършенствате, а и вие ще му помогнете да стане по-добър и стойностен.

- Да, само че от ден на ден бракове приключват с бракоразвод...
- Това е по този начин, тъй като има доста бракове по сметка. Ако се жениш за някого, тъй като има пари, хубава кола, тъй като имате дете, тъй като ти е време или родителите те притискат, тогава няма по какъв начин да не приключи с бракоразвод. Много е неверно хората да се женят, тъй като околните им споделят – ти към този момент си мома или момък за семейство, време ти е. Или пък тъй като са в някаква дълга връзка и всички чакат да приключи с Менделсон. Това е невероятна неточност, и то с последици. След това се развеждаш, идва депресията, отчаянието или следва нова по-голяма неточност от бързане.
Бързаш, тъй като приятелите ти те разясняват, че още нямаш семейство, деца, в никакъв случай няма да си намериш никого и ще си умреш самичък. Да, родителите се тормозят, само че по-добре да бъдеш самичък, в сравнение с с някой, който не те прави благополучен. Когато си с точния човек, го усещаш и летиш от благополучие. Не си заслужава да си съсипваш живота с погрешен избор. Щастието има доста измерения, няма точна формулировка, само че когато намериш точния човек, това единствено може да те направи по-щастлив.

- Каква е твоята формулировка за благополучие?
- Първо да съм здрав, аз и моите близки. След това е спокойствието. Когато имаш човек, които не те напряга, не те натоварва, можеш да разчиташ на него. Да може да те изслушва, да те предизвика. Много е значимо индивидът до теб да ти бъде поддръжка и коректив. Не просто да се съгласява с теб за всичко, а и да те предизвика, само че и поддържа, когато е належащо.

- Как с Алекс успяхте да загърбите всичко с изневерите и обидите?
- Милен Цветков, който доста почитам, ми сподели, че всеки човек има правото да търси своето лично благополучие, на всички места и когато и да е. Винаги може някой някъде там да те прави по-щастлив и ти имаш право да пробваш. Преживях този миг тежко, само че го разбрах. Тя е имала правото да търси щастието си, както и аз, несъмнено. Просто може би не сме ценели какво имаме до себе си. Когато загубиш нещо и откакто го оцениш, постоянно няма връщане обратно, само че за нас имаше връщане и това беше „ ВИП Брадър ”. Имаше спекулации, че преди този момент сме се наговаряли, че са ни платили, с цел да играем в шоуто. Не беше правилно.

- Имаше и изявления, че сте били на едно и също място през лятото на 2017 година Истина ли е?
- Нищо такова няма. Реално видяно и двамата сме били на о. Закинтос, само че не дружно. Това е известна туристическа дестинация. Все едно да отидеш на Слънчев бряг и наложително да си дружно с всички, които са били там на отмора. Не сме били дружно, не сме се наговаряли, не сме получавали пари с цел да се оженим във „ ВИП Брадър ”. Един съвет от мен, когато приключиш една връзка, отдалечи се от някогашната си половинка на оптималната отдалеченост, за какво това носи единствено носталгия, няма смисъл от това. В момента усещам Александра като верния човек до мен. Всичко, което се случи, е забравено. Ние мълчешком сме се разбрали, че не се връщаме обратно, няма смисъл.

- А коментирате ли тази тематика?
- Не, няма смисъл. Това е все едно тежка обица на ухото, която се усеща. Ние сме махнали тази тежка обица - разлъка, изневери, само че дупката остава. Знаем, че там е имало нещо, само че не гледаме в огледалото и не се концентрираме върху тази дупчица.

- Самото махане костваше ли доста старания?
- Много, тъй като първо се сблъскваш с егото си, всеки човек малко или доста се пита какво ще си кажат неговите близки и другари. Защо откакто си плюл някъде, ти забравяш или се опитваш да забравиш. Аз съумях да не помни сполучливо за цялата преживелица. Това, което се случи, е един от най-ценните ми уроци. Тази отрицателна преживелица ми дава урок, че ние, в случай че тогава не се бяхме оценили, в този момент към този момент знаем какво ще загубим. И занапред нататък, в случай че някой от нас изиска нещо встрани, към този момент знаем какво сме претърпели. Аз персонално нямам никакви планове да изневерявам.

- Алекс скоро сподели, че към този момент е подготвена за второ дете...
- Знаете, че има термин „ средродилна меланхолия “. При доста дами на мои другари, които виждам по какъв начин изпадат в тази меланхолия. При Александра няма такова нещо и очевидно е подготвена за второ. Това може единствено да ме радва, тъй като аз също желая да имаме второ, даже и трето. Стремим се да прекарваме оптимално време с дребния. Това, че не работя сега, ми дава доста независимост. Нямам работно време и това ми разрешава да съм до сина си. Отхвърлих две оферти за работа от огромни малките екрани, тъй като желая да съм до Александра и Габриел.

- Имате ли жена, която се грижи за детето?
- Не, нямаме. Сами си го гледаме, а когато имаме ангажимент, го оставяме на моята майка, която съчетава работата си с помощта за дребния. Случихме на дете. Между нас има естетика и самото дете е доста умерено. Ние доста добре се разбираме кой по кое време да го гледа. Много хора се чудят по какъв начин може нашият юноша да е толкоз спокоен, само че когато има обич, съгласие и успокоение, детето е умерено. Вярвам, че има една мощ, която е по-силна от всичко, по-силна е от омразата, от изневерите, неприятните мемоари, отрицателната сила и отрицателните мнения.

- Ревнувате ли се?
- Не. След всичко, което минахме, знаем какво бихме изгубили, в случай че си позволим да се отпуснем и да забравим какво притежаваме до себе си. За мен Александра е стожер на положителното ми въодушевление, считам, че и аз съм същото за нея. Не желая да изгубвам този стожер. Пълно е с доста красиви дами и мъже, изкушението дебне на всички места, това е ясно, само че ти би трябвало да си знаеш целите. Не бих рискувал да изгубя Александра, тъй като ще изгубя повече, в сравнение с ще получа.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР