Даниел Митов се отказва от номинацията за служебен министър на

...
Даниел Митов се отказва от номинацията за служебен министър на
Коментари Харесай

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Даниел Митов се отхвърля от номинацията за длъжностен министър на външните работи, разгласи самият той в коридорите на Народното събрание.

" Не желая да се трансформирам в ябълката на раздора или в каквато и да било фигура, която да разделя обществото, или да пречи на институциите да си правят работата, “ съобщи Митов.

Той изрази отчаяние от позицията на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, които „ вместо да поддържат нашата номинация,номинацията на господин Главчев, те избраха да влязат в логиката на президента Румен Радев “, съобщи Митов, който е заместител ръководител на ГЕРБ.

Според него в държавно управление, в което " има представители на всички значими партии, или които се разпознават като такива, е ясно, че не е проблем партийно оцветени фрагменти да земат постове “, само че в този момент отговорността за външното министерство е на президента, съобщи още Митов.

" Сега президентът ще носи отговорност за министъра на външните работи, тъй като господин Главчев към този момент направи своите номинации, “ съобщи Митов.

По-рано тази заран служебният министър председател Димитър Главчев разиска с Радев предложенията му за смени в държавното управление. След диалозите стана ясно, че Димитър Главчев не е предложил нови имена за министри на президента.

Стефан Димитров, за чието място беше номиниран Даниел Митов, също беше препоръчан от Димитър Главчев за мъншен министър, само че министър председателят изиска да го смени единствено след седмица. Преди това обаче Главчев самичък " гарантираше " пред медиите, че самичък е подбрал фрагментите в Министерския съвет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР