Даниел Колинс спечели титлата на турнира в Маями с награден

...
Даниел Колинс спечели титлата на турнира в Маями с награден
Коментари Харесай

Даниел Колинс спечели титлата в Маями

Даниел Колинс завоюва купата на шампионата в Маями с награден фонд 8 770 480 милиона $. На финала Колинс, която ще приключи кариерата си в края на сезона, победи поставената под номер 4 със 7-5, 6-3 за два часа игра. Така тя завоюва първи трофей от WTA 1000 и общо трети в кариерата си. Рибакина пък загуби втори следващ край в Маями – преди година тя падна от Петра Квитова.

Американката направи решителен пробив в 12-ия гейм по пътя си към триумфа в първия сет. В началото на втората част двете си размениха по един брейк. После шампионката взе подаването на съперничката си в осмия гейм. В идващия тя постави завършек на конфликта с четвъртия си мачбол.

Колинс не беше побеждавала тенисистка от топ 5 от 2022 година Тогава тя надделя тогавашната номер 2 Паула Бадоса в Сан Диего. Тя става и първата американка, която взима купата в Маями след Слоун Стивънс през 2018-а.

Освен това Даниел Колинс сега е номер 53 в ранглистата. Така тя стана. Предишната беше Ким Клайстерс, която беше под номер 38, когато завоюва купата през 2005-а.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР