Даниел Колинс се класира за финала на първия за годината

...
Даниел Колинс се класира за финала на първия за годината
Коментари Харесай

30-ата в света при жените е на дебютен финал на Australian Open!

Даниел Колинс се класира за финала на първия за годината шампионат от Големия шлем , откакто надделя Ига Швьонтек с 6-4, 6-1 за към един час и 20 минути игра.
Американката сподели страхотна игра, с цел да се наложи над шампионката от Ролан Гарос 2020. 28-годишната тенисистка започва стремително, печелейки първите четири гейма в срещата, само че Швьонтек отвърна на предизвикването, връщайки един от брейковете.
Полякинята, седма в главната скица, позволи трети пробив, само че Колинс се пропука на личен сервис, пропускайки три сетбола. Все отново, тя не сбърка при петата си опция на свое подаване и поведе в резултата.
Втората част стартира идентично на първата – американката завоюва четири следващи гейма, които довършиха съпротивата на Швьонтек. Тя съумя да запише единствено един гейм на своята сметка във втория сет.
Колинс господства в статистиката от мача, като приключи със седем аса и загуби единствено седем точки на първи сервис за целия дуел. Тя направи 27 уинъра и позволи единствено 13 непредизвикани неточности, до момента в който Швьонтек завоюва едвам 14% от точките на втори сервис.
Полската тенисистка не съумя да доближи втория си край в шампионатите от Шлема след Ролан Гарос 2020, до момента в който за Колинс това ще е дебютно присъединяване в конфликт за купата.
Тя съумя да преодолее полуфиналите в Мелбърн, откакто през 2019 отстъпи на чехкинята Петра Квитова. В спор за купата в събота Колинс ще играе със международната номер 1 Ашли Барти, която по-рано се наложи безапелационно над Мадисън Кийс в два сета.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР